Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για να μην ξεχνάμε...

Από το ίδιο βράδυ το ΚΚΕ είχε καταγγείλει στη Βουλή ότι ο Οτσαλάν παραδόθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση

Επειδή κάποιοι, κυβερνητικοί και κολαούζοι τους στα ΜΜΕ καμώνονται πως πρώτη φορά άκουσαν, τάχα, για παράδοση του Οτσαλάν από την κυβέρνηση στις τουρκικές αρχές, παραθέτουμε, σήμερα, αποσπάσματα της ομιλίας - παρέμβασης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Bουλή την ίδια μέρα το βράδυ που παρέδωσαν τον ηγέτη των Κούρδων. Oμιλία που ο "Ρ" είχε δημοσιεύσει την αμέσως επόμενη ημέρα. Οπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατάγγειλε, ευθέως, πως η κυβέρνηση παρέδωσε τον Οτσαλάν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ:

"Πολύ φοβόμαστε ότι αυτό που βγαίνει από όλες τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι εντάχθηκε σε μια επιλογή παράδοσης του Οτσαλάν στην Τουρκία, δεν ξέρω με ποια ανταλλάγματα, στο όνομα δήθεν κάποιων εθνικών συμφερόντων", υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, για να προσθέσει παρακάτω:

"...Αυτή η πολιτική και στρατηγική, που ακολουθείτε, μάς οδηγεί στο συμπέρασμα - μαζί με όσα ακούσαμε - ότι ο Οτσαλάν παραδόθηκε στην Τουρκία. Αυτή είναι η γνώμη μας. Δε θεωρούμε ότι απλώς έγινε ένα λάθος.Δεν μπορεί να μην ξέρετε ότι όλες τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Τέτοιο λάθος δεν κάνει ούτε ένας καινούριος βουλευτής. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που κάνατε, το κάνατε έχοντας, τουλάχιστον, στις ΗΠΑ και στον Μπερνς γνωστοποιήσει τις ενέργειές σας. Δυσκολευόμαστε να φανταστούμε μια κυβέρνηση του "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", μια κυβέρνηση που έχει χειριστεί μια σειρά πράγματα, όπως τα Ιμια, να τόλμησε τώρα να κάνει κάτι κρυφά από όλους τους εταίρους, χάριν του Οτσαλάν και του κουρδικού λαού. Τόσο επιπόλαιους δε σας έχουμε. Σας έχουμε για ανθρώπους, που έχετε επικίνδυνη πολιτική, αλλά για επιπόλαιους δε σας έχουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ