Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σεβαρντνάντζε

ΤΑΣΚΕΝΔΗ.-

Ωριαία - εκτός πρωτοκόλλου - συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε είχε χτες το μεσημέρι στην Τιφλίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Σεβαρντνάντζε μόλις πληροφορήθηκε ότι το αεροσκάφος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επρόκειτο να σταθμεύσει στην Τιφλίδα (για ανεφοδιασμό καθ' οδόν προς την Τασκένδη), ζήτησε να συναντηθεί με τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο μάλιστα υποδέχτηκε με κόκκινο χαλί και παρατεταγμένο στρατιωτικό άγημα, τα οποία δεν προβλέπονται από το πρωτόκολλο, στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Γεωργίας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι δυο Πρόεδροι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Αθηνών - Τιφλίδας και για την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Στεφανόπουλος στη Γεωργία στα μέσα Μάη.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Σεβαρντνάντζε τις προηγούμενες μέρες είχε επισκεφθεί την Τουρκία και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα πρέπει να συζήτησε με τον κ. Στεφανόπουλο για την τελευταία όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν.

Πάντως, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Σεβαρντνάντζε είπε στον Ελληνα Πρόεδρο ότι δε συζήτησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον Πρόεδρο Ντεμιρέλ, ενώ φάνηκε να είναι ενημερωμένος για την υπόθεση Οτσαλάν. Το αεροσκάφος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη και Ελληνες επιχειρηματίες, μετά από επτάωρη πτήση (όχι μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τασκένδης στις 8 χτες το βράδυ (τοπική ώρα).

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Ισλάμ Καρίμοφ.Επίσης, προβλέπεται η υπογραφή προξενικής συμφωνίας και συμφωνίας οδικών μεταφορών. Οι Ελληνες επιχειρηματίες, που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ουζμπεκιστάν, θα έχουν επαφές με Ουζμπέκους επιχειρηματίες, με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ