Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πράξη εσχάτης πολιτικής κτηνωδίας η παράδοση Οτσαλάν

Την εγκληματική πράξη της κυβέρνησης να παραδώσει στις τουρκικές αρχές τον ηγέτη του κουρδικού λαού, Α. Οτσαλάν,καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας,που συνεδρίασε προχτές.

Υπογραμμίζει πως αυτή η πράξη, εσχάτης πολιτικής κτηνωδίας, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση γίνεται αδίστακτη μπρος στην εξυπηρέτηση των στόχων και των επιλογών των μεγάλων αφεντικών της στις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση. Επισημαίνει ότι η παράδοση Οτσαλάν, οι διώξεις του κουρδικού λαού στη χώρα μας, η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο της "νέας τάξης πραγμάτων" για το μακέλεμα του σερβικού λαού, επιβεβαιώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, εξαιτίας της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής της, αλλά και επικίνδυνη για όλους τους λαούς που παλεύουν για ανεξαρτησία. "Αυτή η κυβέρνηση - τονίζει - δεν είναι απλά τμήμα της διεθνούς αντίδρασης, βρίσκεται στην πρωτοπορία της".

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο κουρδικό λαό και απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή είναι απόφαση καταδίκης της σημερινής αντεργατικής πολιτικής και της πολιτικής υποτέλειας στο πολυεθνικό κεφάλαιο και στους μακελάρηδες των λαών, αλλά και απόφαση καταδίκης παρόμοιων πολιτικών από όποιους και να εκφράζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ