Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διωγμοί και "καλοπιάσματα"

Καμιά φορά τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους και τα αφήνουμε για να "ακούσουμε" άλλες φανταστικές ιστορίες, που επιχειρούν να πλασάρουν οι επιτήδειοι. Είναι και αυτό σημείο των καιρών, αφού ο συσχετισμός δύναμης και ο ασφυκτικός έλεγχος στα ΜΜΕ καθορίζει, σε ποιο ζήτημα να δώσει έμφαση, ποιο να "θάψει" και ποιο να κατασκευάσει στη θέση του θαμμένου. Το φανταστικό επειδή είναι κατασκευασμένο έχει τη δυνατότητα να "ξεπλυθεί" από όλα τα "πριν και τα μετά", που είναι απαραίτητα για να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Η υπόθεση Οτσαλάν έχει πολλά τέτοια στοιχεία, όπου διαρκώς το ψέμα και η κατασκευή επιχειρούν να τραβήξουν την προσοχή από το γεγονός και την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ψέμα και κατασκευή ήταν τα περί "αλληλεγγύης", "συμπαράστασης", "δίκαιης δίκης", "φιλοξενίας" στους Κούρδους αγωνιστές κ.ά., που σε όλους τους τόνους βεβαίωνε η κυβέρνηση, για να μην απομακρυνθεί από τις διαθέσεις του ελληνικού λαού και να κατορθώσει, να τις προσανατολίσει εκεί που ήθελε.

Το γεγονός είναι, πως μια μέρα πριν το ξέσπασμα της υπόθεσης Οτσαλάν, η ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε κυνηγητό στους Κούρδους της Κουμουνδούρου και εξάντλησε όλα τα τεχνητά μέσα, ώστε να τους φέρει σε αντιπαράθεση, με τμήματα του ελληνικού λαού. Το γεγονός είναι πως στα κείμενα της ΕΕ περί "δίκαιης δίκης" ο αγώνας του κουρδικού λαού χαρακτηρίζεται τρομοκρατικός. Το γεγονός είναι πως οι υπουργοί των Εσωτερικών της ΕΕ την περασμένη βδομάδα συνεδρίασαν "κάπου στη Γερμανία" με ημερήσια διάταξη την εξάρθρωση της επιμελητειακής και επικοινωνιακής υποδομής του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Αυτό το τελευταίο γεγονός, όπου μετείχε και ελληνική αντιπροσωπεία, είναι αυτό με τα πιο πολλά ερωτηματικά, αφού πρόκειται για σχέδιο, που θα εκτελεστεί και ακόμα δεν μπορούμε, να ξέρουμε, τι πρέπει να περιμένουμε. Ενώ όμως είναι γεγονός η συνεδρίαση, ταυτόχρονα είναι και γεγονός, ότι έπεσε στο βαθύ σκοτάδι το οτιδήποτε αφορά το αντικείμενό της και τα συμπεράσματα, αν υπήρξαν τέτοια...

Τα όσα φανερά βέβαια ξετυλίγονται, γύρω από τον αγώνα των Κούρδων και φανερά πλέον συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση, γεννούν πραγματικούς εφιάλτες στους λαούς, που δε σκορπίζονται με παχιά λόγια και "διαβεβαιώσεις" από εκείνους που έχουν αναλάβει, την εντελώς αντίθετη αποστολή. Φυσικά ο όποιος μελλοντικός διωγμός δε θα γίνει "μπουνταλάδικα" και βιαστικά, αλλά θα προετοιμαστεί, ώστε να έχει συνενόχους και σε μερίδα της κοινής γνώμης. Ολα δείχνουν πως αυτή η επιχείρηση έχει ξεκινήσει, εναλλάσσοντας στο λόγο τους οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους, τον αόριστο φόβο "... θα μας μπλέξουν σε περιπέτειες" κ.ά., με το καλόπιασμα "... είμαστε στο πλευρό τους...".

Αποδείχτηκε στην πράξη με γεγονότα, πως με τον ένα ή άλλο τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα χατίρια του ιμπεριαλισμού, έχοντας επίγνωση των σχεδίων του στην περιοχή. Δεν "παγιδεύεται", επιλέγει, άλλα να λέει και άλλα να πράττει, ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική στην αποστολή της. Αρα, αν σ' αυτά που λέει ακούγονται και κάποια θετικά και μάλλον "συμπαθητικά", είναι, για να προετοιμάσουν το επόμενο έγκλημα. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει πραγματικά την επικίνδυνη δράση της, είναι μια άλλη πολιτική, που όμως μόνο ο ενωμένος αγώνας του λαού μπορεί να επιβάλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ