Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτηθείτε!

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ζητούν 52 συνδικαλιστές του χώρου των βιοτεχνών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους στρατοκράτες αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας στην επικείμενη σφαγή στο Κόσσοβο

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αλλάξει η πολιτική της υποτέλειας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, ζητούν 52 συνδικαλιστές του χώρου των βιοτεχνών στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους στρατοκράτες αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας στην επικείμενη σφαγή στο Κόσσοβο. Πενήντα δύο νυν και τέως σύμβουλοι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από όλους τους κομματικούς χώρους, με κείμενο που υπογράφουν και το οποίο αποστέλλουν προς τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, δηλ. τον Κ. Σημίτη, καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τον επικίνδυνο δρόμο στον οποίο οδηγεί τη χώρα και ζητούν προσφυγή στις κάλπες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη και παράδοση του ηγέτη των Κούρδων Α. Οτσαλάν, στους διώκτες του Τούρκους στρατοκράτες.

Θεωρούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης και δεν μπορεί να δικαιωθεί, στη συνείδηση του ελληνικού λαού, με την αποπομπή των τριών υπουργών.

Αισθήματα οργής και πόνου διακατέχουν τους απλούς πολίτες γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι εταίροι της, στην ΕΕ, αρνήθηκαν την παροχή πολιτικού ασύλου σε ένα διωκόμενο ηγέτη.

Γιατί η ασκούμενη πολιτική, στα πλαίσια της Νέας Τάξης Πραγμάτων (PAX AMERICANA), ξεκινά με τα Ιμια, με το ευχαριστούμε τους Αμερικάνους, περνά στους S - 300 με το Casus beli της Τουρκίας και καταλήγει στην άρνηση ασύλου(λόγω Σένγκεν) και στη σύλληψη του Οτσαλάν.

Και ακόμη γιατί αυτή η πολιτική οδηγεί Ελληνες φαντάρους στη Βοσνία και στο Κόσσοβο, για να υπηρετήσουν τους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ με κίνδυνο την ειρήνη στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα.

Τέλος, πιστεύουμε πως πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική, γιατί είναι πολιτική υποτέλειας, γιατί τραυματίζει το συναίσθημα της αξιοπρέπειας και του πατριωτισμού του απλού Ελληνα πολίτη. Γιατί δημιουργεί κινδύνους και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.

Ο μόνος τρόπος είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα μας, τώρα, σε εκλογές.

Οσο για τον ηγέτη των Κούρδων, με την κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, να αφεθεί ελεύθερος και ο κουρδικός λαός να αποκτήσει τα δικαιώματά του και την ανεξαρτησία του".

Το κείμενο υπογράφουν ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Α. Μαστρογιάννης,ο ΓΓ Α. Μπουτσιούκης,ο Αν. Πρόεδρος Α. Ευλογημένος,ο Οικονομικός Επόπτης Γ. Τίκης,ο σύμβουλος του ΒΕΘ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Σ. Ζαχαρέλης.Επίσης οι σύμβουλοι του ΒΕΘ: Χ. Αλεξιάδης, Γ. Αβραμίδης, Σ. Αβραμίδης, Η. Γεωργάκαρος, Δ. Γιαννακόπουλος, Α. Γκουτίδης, Γ. Δαχλίδης, Σ. Ζαμπελάκης, Β. Ιωαννίδης, Α. Κοσεντζής, Λ. Κοεμτζόπουλος, Γ. Κουτούλας, Α. Μπαταλαμάς, Ν. Ξανθόπουλος, Π. Παναγιωτίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαργύρης, Χ. Σκόρδας, Α. Σαλονικίδου, Κ. Τσαπάρας, Α. Χαλκίδης, Καγκαλίδης, Γ. Κωτίδης, Κ. Κισσάς, Γ. Καρυτόπουλος, Α. Μοσχοβούδης, Κ. Μανώλης, Ι. Μποχωρίδης, Δ. Μαντζούκης, Γ. Παυλίδης, Α. Παγουριάδης, Γ. Παλτσίδης, Ν. Προβατίδης, Β. Πάρδας, Ι. Πάτρας, Δ. Πεταλάς, Ν. Τσιτσιλιάνος.Ακόμη το κείμενο προσυπογράφουν ο πρώην πρόεδρος του ΒΕΘ Α. Κολούσιος και οι τέως σύμβουλοι του ΒΕΘ, Α. Δασκαλίδης, Δ. Ζωίδης, Δ. Λαϊνάς, Ν. Μανδάνης, Σ. Ντεμίρης, Π. Σαμαράς, Α. Τσαλακανίδης, Α. Ψαλτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ