Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι και όλα για τη μεγάλη συγκέντρωση

Οι ΚΟ κλείνουν πούλμαν για την προσέλευση του κόσμου στη συγκέντρωση της ΚΕ του ΚΚΕ, την ερχόμενη Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Με όλες τις δυνάμεις τους, παράλληλα με τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων και την απελευθέρωση του ηγέτη τους Α. Οτσαλάν, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας - Πειραιά προετοιμάζουν τη μεγάλη συγκέντρωση αντεπίθεσης, που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μάρτη, ώρα 6.30 μμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση του ΚΚΕ, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα αναφερθεί στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, για τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για διέξοδο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της χώρας.

Από την άποψη αυτή, η συγκέντρωση γίνεται σε μια επίκαιρη όσο και κρίσιμη, από μια άποψη, στιγμή για τον τόπο, καθώς αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες της παραπαίουσας και επικίνδυνης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαιώνεται με την παράδοση του Οτσαλάν, αλλά και από το γεγονός ότι έχουν καταντήσει τη χώρα προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ, το οποίο χρησιμοποιεί τη χώρα μας σαν προγεφύρωμα ενάντια στα συμφέροντα των βαλκανικών λαών και του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ, με τη μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία της Γενικής Γραμματέα του Αλέκας Παπαρήγα,έρχεται να τοποθετηθεί ανοιχτά και υπεύθυνα, όπως πάντα, μπροστά στο λαό της Αθήνας και του Πειραιά, να προβάλει τις θέσεις του και να προτείνει τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα, στη συγκεκριμένη συγκυρία: Την παραίτηση, τώρα, της κυβέρνησης του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ - Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκλογές τώρα, που, με τη λαϊκή παρέμβαση, την αγωνιστική δράση και την ψήφο του λαού, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Να αλλάξει την πορεία πραγμάτων, να ανοίξει το δρόμο σε εξελίξεις προς όφελος του λαού, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ έρχεται να προβάλει πως υπάρχει λύση. Πως ο λαός μας τώρα πρέπει να παρέμβει με την αγωνιστική δράση και την ψήφο του, μετατρέποντας τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή σε δύναμη αγώνα και αντεπίθεσης, να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να αμφισβητήσει το μονόδρομο, που μας έχουν επιβάλει η ολιγαρχία και τα κόμματα - υπηρέτες της, να ηττηθεί ο συμβιβασμός και η ηττοπάθεια. Πρόκειται για διέξοδο, κόντρα στην επιχείρηση αναδιανομής στη διαχείριση της εξουσίας, που προβάλλουν τα άλλα κόμματα και το ΠΑΣΟΚ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για μια διέξοδο με την κινητοποίηση του λαού και την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του λαϊκού παράγοντα και των συμφερόντων των εργαζομένων, λύση με την κινητοποίηση και την ψήφο του λαού στο ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό για την κινητοποίηση που προετοιμάζεται, ώστε η συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΚΕ του ΚΚΕ να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ότι οι οργανώσεις ήδη άρχισαν να κλείνουν πούλμαν για τη μαζική μετακίνηση του κόσμου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ