Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δέχονται αφόρητες πιέσεις

Χτες, λίγο πριν την αναχώρησή της για τις Βρυξέλλες, η Ντιλάν μίλησε και πάλι στους δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι και το PKK όρισε Εξεταστική Επιτροπή, για να διερευνήσει τα γεγονότα που οδήγησαν τον ηγέτη τους στα χέρια των Τούρκων. Ενημέρωσε πως αργά χτες θα εγκατέλειπε την Ελλάδα, για να καταθέσει στην ως άνω επιτροπή, ενώ σήμερα θα ακολουθούσαν και οι δύο άλλες συναγωνίστριές της. Σύντομα αναμένονται πάλι στη χώρα μας.

Απαντώντας στην υποθετική ερώτηση τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό, αν τον συναντούσε, είπε, πως, είτε εκούσια, είτε ακούσια, ο ηγέτης του ΡΚΚ βρέθηκε στα χέρια των διωκτών του, γεγονός που δημιουργεί τραύματα στον κουρδικό και τον ελληνικό λαό. Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι να διασφαλιστεί η ζωή του και να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί, ώστε να ασκηθεί πίεση για τη γενικότερη αντιμετώπιση του κουρδικού ζητήματος.

Ασφαλείς πληροφορίες, πάντως, που έχει η εφημερίδα μας, κάνουν λόγο για αφόρητες πιέσεις που δέχτηκαν και οι τρεις Κούρδισσες πριν από τη συνέντευξη του Σαββάτου, με στόχο να διαφοροποιήσουν το περιεχόμενό της, όσον αφορά τουλάχιστον στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως οι αφόρητες πιέσεις συνεχίζονται και μετά τη συνέντευξη, με στόχο να επιτύχουν την αναίρεση βασικών σημείων της και κάποιου είδους "συγνώμης" από τις Κούρδισσες αγωνίστριες. Ο σοσιαλιστικός εκσυγχρονισμός σ' όλο του το μεγαλείο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ