Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλώνει συνεχώς η συμπαράσταση

Πρωτοφανέρωτη έκταση παίρνει η συμπαράσταση φορέων, προσωπικοτήτων και απλών ανθρώπων. Ανάμεσα σ' άλλους:

  • Το ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά ομόφωνα αποφάσισε και καταδικάζει την παράδοση του Οτσαλάν.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά την πρωτοβουλία για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο σκληρά δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό, ενώ δηλώνει τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης.
  • Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, στη Μύρινα της Λήμνου όπου συμμετείχαν μαζικοί φορείς του νησιού και διοργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης στον κουρδικό λαό στη Μύρινα, την Παρασκευή 5 Μάρτη.
  • Η Παμμεσηνιακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στον αγώνα του κουρδικού λαού εκφράζει τα αισθήματα ντροπής, αγωνίας και αγανάκτησης του συνόλου των Μεσσηνίων πολιτών για την παράδοση του Οτσαλάν. Η επιτροπή αφού καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, ΗΠΑ και ΕΕ, καλεί όλους τους πολίτες να ζητήσουν άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και την προστασία της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας του Κούρδου ηγέτη.

Στην Παμμεσηνιακή επιτροπή συμμετέχουν δεκάδες μαζικών φορέων και παραγόντων του νομού και γίνεται έκκληση να συνυπογραφεί η απόφαση από όλους τους φορείς.

  • Οι αντιστασιακοί Ελληνικού (παράρτημα ΠΕΑΕΑ) με λύπη και αγανάκτηση άκουσαν τον Μίκη Θεοδωράκη να γίνεται ο καλύτερος υπερασπιστής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο θέμα Οτσαλάν. Είναι, όμως, αποδεδειγμένο ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους μέσω της Κένυας και γι' αυτό πρέπει να φύγουν και να γίνουν εκλογές για να πει και σε αυτό το θέμα τη γνώμη του ο λαός. Ο Μ. Θεοδωράκης υπερασπίστηκε μια κυβέρνηση επικίνδυνη που έχει μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο και ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Που με την ΕΕ και την ΟΝΕ ισοπέδωσε κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης και διαχειριστής του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ