Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναγκαία η λαϊκή παρέμβαση

Την ανύπαρκτη πολιτική θέληση της κρατικής μηχανής για τη λήψη κατάλληλων μέτρων αντιμετώπισης των πυρκαγιών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ΝΕ επισημαίνει πως παρά το ότι το πρόβλημα των πυρκαγιών χρονίζει για δεκαετίες, η ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά με τραγικό τρόπο, αφού ο φυσικός πλούτος και οι περιουσίες των πολιτών καταστρέφονται χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής αντιμετώπισης. Στη συνέχεια τονίζεται ότι το μέγεθος των πυρκαγιών και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν δικαιολογία γιατί είναι γνωστοί παράγοντες και επιβάλουν προετοιμασία.

Η ουσία, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκεται στην ανύπαρκτη πολιτική θέληση να παρθούν κατάλληλα μέτρα, για τους οικοπεδοφάγους που κερδοσκοπούν από τη χρήση της δασικής γης, από την οικονομική λιτότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω ΟΝΕ, για την προστασία των δασών και τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό.

Ακόμα, η ΝΕ αναφέρει ότι η οξύτητα του προβλήματος κάνει αναγκαία την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα ώστε να επιβληθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ενώ τονίζει ότι η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου δεν προμηνύει ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και γίνεται για προπαγανδιστικούς λόγους και εκτόνωση της λαϊκής οργής.

Αλλωστε, καταλήγει η ΝΕ, «η εμπειρία όλων μας από τέτοιες ενέργειες είναι αρκετή. Για αυτό χρειάζεται η λαϊκή κινητοποίηση για κατοχύρωση και ανάπτυξη των δασών, ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών, χωρίς πρόσθετα φορολογικά βάρη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ