Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων

«Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο των πιέσεων εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου, η ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι εντάσσεται και το άρθρο ανώτατου στελέχους του ΚΚΕ, με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς εναντίον γνωστών για την αξιοπιστία τους δημοσιογράφων και εφημερίδων».

Αυτά αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Μια ανακοίνωση, που εκδόθηκε χωρίς να συνεδριάσει το ΔΣ της, αλλά προέκυψε με τηλεφωνική συνεννόηση και παρά τη ριζική και κατηγορηματική αντίθεση ενός μέλους του ΔΣ, τόσο για τη διαδικασία, όσο και για το περιεχόμενο. Μια ανακοίνωση, που βγαίνει τρεις μέρες μετά την αντίθετη ακριβώς θέση που πήρε η ΕΣΗΕΑ, στη δύναμη της οποίας ανήκουν οι δήθεν θιγόμενοι δημοσιογράφοι και αφού τόσο το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ όσο και το Γενικό Συμβούλιό της συνεδρίασαν πρόσφατα και, πάντως, μετά τη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου, χωρίς κανένας να θέσει το οποιοδήποτε θέμα.

Αραγε, δεν αρκούν αυτά και μόνο, για να καταλάβει ο καθένας, ότι η ανακοίνωση θέλει να υπηρετήσει σκοπιμότητες, που μόνο με την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας δεν έχουν σχέση;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ