Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τραγουδούν για την Ειρήνη

Σήμερα Τρίτη στην Καβάλα και την Πέμπτη 13 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους και στέλνουν ένα μελωδικό μήνυμα για την υπεράσπιση της ειρήνης στα Βαλκάνια και τον Κόσμο

Σήμερα Τρίτη 11 Ιούλη οι δύο καλλιτέχνες, θα συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία ειρήνης, που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας σε συνεργασία με την Πολιτιστική Παρέμβαση. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας, γνωστό ως «Βερούλειο».

Την Πέμπτη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Θάνος Μικρούτσικος θα σαλπίσουν το κάλεσμα για τη μαζικοποίηση του φιλειρηνικού κινήματος από τη Θεσσαλονίκη, με τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στις 9.30μ.μ. στο Γήπεδο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά.

Στη σημαντικότητα της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, σε δήλωσή του στο «Ρ», επισημαίνοντας πως «η συμμετοχή του κόσμου θα δείξει το μεγάλο κύρος που έχει η ΕΔΥΕΘ στο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης. Κύρος που αποκτήθηκε ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην επίσκεψη Κλίντον στη χώρα μας, και τις κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη ΝΑΤΟική κατοχή στη γειτονική Γιουγκοσλαβία».

«Για το κίνημα ειρήνης, ο πολιτισμός και η ειρήνη ήταν και είναι δύο έννοιες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Γι' αυτό το λόγο πάντα στο κίνημα ειρήνης συμμετέχουν διακεκριμένοι εργάτες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ετσι και οι φίλοι μας και συναγωνιστές μας, όπως τους θεωρούμε εμείς, Θ. Μικρούτσικος και Β. Παπακωνσταντίνου, με την ευγενική τους προσφορά στηρίζουν την ΕΔΥΕΘ, προσθέτουν τη φωνή τους στη φωνή μας και σαλπίζουν κάλεσμα συσπείρωσης και παραπέρα μαζικοποίησης του κινήματος ειρήνης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό το κάλεσμα θα βρει μεγάλη ανταπόκριση στο λαό της πόλης», κατέληξε ο Ν. Ζώκας.

Από χτες το βράδυ ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία της Θεσσαλονίκης. Κάθε βράδυ, μετά τις 8μ.μ., μέχρι και την Πέμπτη, τα μέλη των επιτροπών ειρήνης θα διαθέτουν τα εισιτήρια (γενική είσοδος 3.000 δρχ.), σε ειδικά περίπτερα που έχουν στηθεί σχεδόν σε όλους τους Δήμους του Πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, εισιτήρια διατίθενται σε περίπτερα στο «Ρολόι» της Νεάπολης, στις πλατείες Πολίχνης, Σταυρούπολης, Εύοσμου, Επτάλοφου, στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα, στη Σαλαμίνα (Ανθέων), στην Καμάρα και το Λευκό Πύργο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ