Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ - ΛΑΡΥΜΝΑ
Ολοκληρωτική καταστροφή

Χιλιάδες στρέμματα καμένου πευκοδάσους και ελαιώνων, κατεστραμμένες αγροικίες και στάβλοι είναι ό,τι άφησε πίσω της το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς, που μαινόταν ακόμα χτες το βράδυ σε δύο μέτωπα, στη Μαλεσίνα, τη Λάρυμνα και το Μαρτίνο του Νομού Φθιώτιδας, όπου η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Η φωτιά ξεκίνησε προχτές το μεσημέρι από δύο μέτωπα - από το 110ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και τη Μαλεσίνα - και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές κατακαίγοντας μέχρι χτες το βράδυ 20.000-25.000 στρέμματα πευκοδάσους και 100.000 περίπου ελαιόδεντρα, που αποτελούν και την κύρια παραγωγή των τριών περιοχών. Οι κάτοικοι είδαν κυριολεκτικά τις φλόγες να φτάνουν δίπλα στα σπίτια τους, ενώ η φωτιά σταμάτησε μόνο όταν έφτασε στη θάλασσα. Οι κάτοικοι μιλούσαν χτες στο «Ρ» για εμπρησμό και κατήγγειλαν την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που τους άφησαν ουσιαστικά αβοήθητους, καθώς, όπως έλεγαν, τα πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροπλάνα ήρθαν μόλις χτες το πρωί, αφού η φωτιά είχε σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της.

Στην περιοχή χτες βρίσκονταν τέσσερα αεροπλάνα και οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και τρία οχήματα του στρατού, ενώ η ηλεκτροδότηση και η παροχή νερού αποκαταστάθηκε στο Μαρτίνο και τη Λάρυμνα χτες το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ