Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Συντηρούν την ένταση

Με νέα επεισόδια φροντίζουν να «τροφοδοτούν» το «σίριαλ» της κακοστημένης «διαμάχης» για το θέμα των ταυτοτήτων κυβέρνηση και Εκκλησία. Φραστική επίθεση εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της κυβέρνησης και των διανοούμενων, έκανε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά τη διάρκεια μαγνητοφωνημένης εκπομπής, την Κυριακή, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας. «Ανάξια λόγου», χαρακτήρισε, από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Δ. Ρέππας τα λεγόμενά του. Ενώ ο υπουργός Αιγαίου, Ν. Σηφουνάκης, με επιστολή του που δημοσιεύτηκε σε απογευματινή εφημερίδα, έκανε λόγο για: «Υποκριτές και φαρισαίους ιεράρχες, που προσκύνησαν την τυραννία και τώρα σηκώνουν το ανάστημά τους στη δημοκρατία».

Η περιβόητη πλέον ...διαμάχη συντηρείται με δηλώσεις και ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μίλησε για «ρεύμα παραπληροφόρησης κατασυκοφάντησης, πετάγματος λάσπης στο πρόσωπο κυρίως του αρχιεπισκόπου», προκειμένου «να μειωθεί το πρόσωπο, το κύρος του αρχιεπισκόπου στον απλοϊκό λαό και να παρουσιαστεί ο αρχιεπίσκοπος ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει άλλου είδους επιδιώξεις, άλλου είδους φιλοδοξίες πέρα από αυτές που πραγματικά έχει».

Παράλληλα, σ' άλλο σημείο, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «στο στόχαστρο είναι κυρίως αυτό το πρόσωπο, δηλαδή το δικό μου πρόσωπο, το οποίο πρέπει να φύγει από τη μέση, δηλαδή κατά κάποιον τρόπον να χάσει αυτή την επιρροή που έχει προς το λαό μας και η οποία αποτελεί και τη δύναμή μας, εδώ που τα λέμε, μετά τον θεόν. Οπως το έχουμε πει πολλές φορές, εκεί αποβλέπει αυτή η μαύρη προπαγάνδα, η οποία μερικές φορές είναι και γελοία».

Παράλληλα, για τους διανοούμενους είπε: «Οι διανοούμενοι αναμασούν αυτά που πριν από σαράντα χρόνια λέγονταν στην Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει αλλάξει και οι δικοί μας δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη. Εμείς τους προτρέπουμε μαζί με το Σεφέρη, τον ποιητή μας, να απομακρυνθούν από την πλατεία Κολωνακίου και να πλησιάσουν απροκάλυπτα το λαό μας».

Ο Δ. Ρέππας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει σχέση με όλα αυτά που ισχυρίζεται ο μακαριότατος, αλλά θεωρεί πως είναι ανάξια λόγου, ώστε να χρειάζεται να παρέμβει». Και συνέχισε «γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε διατυπώσει, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, την τελική θέση μας για ένα θέμα που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ολα τα άλλα, τα οποία λέγονται, είναι ισχυρισμοί που δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας. Δεν αφορούν την κυβέρνηση».

Ενώ σ' άλλο σημείο, αναφερόμενος στις απόψεις του αρχιεπισκόπου, είπε: «Είναι οι απόψεις του μακαριότατου, οι οποίες είναι σεβαστές. Εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε μια καταγραφή της λαϊκής θέλησης, πρόσφατα κιόλας. Από τις εκλογές του προηγούμενου Απριλίου, αναδείχτηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ