Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΕΣΥ
Στην ουρά της αντιΚΚΕ επίθεσης

Στο «πλαίσιο πιέσεων εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου», θεωρεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ «ότι εντάσσεται και το άρθρο ανώτερου στελέχους του ΚΚΕ με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς εναντίον γνωστών για την αξιοπιστία τους δημοσιογράφων και εφημερίδων»! Και συνεχίζει, με χτεσινή ανακοίνωση της: «Η ΠΟΕΣΥ, με την ίδια αποφασιστικότητα που αποδοκίμασε - μετά από επιστολή που απέστειλε ο Μ. Κοψίδης - τον αποκλεισμό εκπροσώπων του ΚΚΕ από διάφορες εκπομπές, αποδοκιμάζει, τώρα, και τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και συγκεκριμένα του πολιτικού ρεπορτάζ, που περιείχε το άρθρο του στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" (25 Ιουνίου 2000)».

Μ' αυτό τον τρόπο, αντέδρασε χτες η ΠΟΕΣΥ, προχωρώντας στη σχετική ανακοίνωση, αντί άλλης απάντησης, στην τεκμηριωμένη πολιτική κριτική και τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ στα πλαίσια της αντιΚΚΕ επίθεσης που εξελίσσεται τελευταία. Ως γνωστόν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μ. Κοψίδης με άρθρο του στο «Ρ», ονοματίζοντας συγκεκριμένα ΜΜΕ και ορισμένους από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΚΚΕ, αποκάλυπτε με συγκεκριμένα στοιχεία τη διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος και την κατασυκοφάντηση τόσο του ΚΚΕ όσο και στελεχών του.

Σε αντίθεση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ, αντί να ζητήσει διευκρινίσεις και να ελέγξει τις συγκεκριμένες καταγγελίες του εκπροσώπου του ΚΚΕ, ουσιαστικά αρνείται το δικαίωμα των κομμάτων, πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων να ασκούν ακόμα και επώνυμη πολιτική κριτική στους δημοσιογράφους... Ισως θεωρεί πως οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να κρίνονται για όσα γράφουν, ακόμα και αν συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και την πραγματικότητα...

Κατά τα άλλα, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αναφέρεται στις «κατηγορίες» του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για «μαύρη προπαγάνδα» με «επιλεκτική προβολή των απόψεών του» από δημοσιογράφους, προειδοποιώντας «ότι ούτε σε περίοδο δημοκρατίας είναι δυνατόν να θεωρεί κανείς τον εαυτόν του υπεράνω κάθε κριτικής και σχολιασμού»...

Ετσι, γενικεύοντας κατά περίεργο τρόπο, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ «αποδοκιμάζει όλα αυτά τα κρούσματα και παράλληλα επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να υπηρετούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα εφαρμόζοντας τις Αρχές της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο τα δικαιώματα και οι κινητοποιήσεις τους(2008-03-18 00:00:00.0)
Τροχοπέδη για την ΕΡΤ η κυβερνητική πολιτική(2001-07-04 00:00:00.0)
Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βασίλη Ραφαηλίδη(2000-09-12 00:00:00.0)
Συστηματική προσπάθεια να πλήξουν το ΚΚΕ(2000-06-28 00:00:00.0)
Απρόβλεπτες οι προοπτικές από τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης(1998-09-24 00:00:00.0)
Κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Γ. Φάτσης(1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ