Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1829 Συνήλθε η Δ' Εθνική Συνέλευση στο Αργος.

1921 Νίκη στη Μογγολία της λαϊκής επανάστασης υπό την καθοδήγηση του Σούχε Μπατόρ και με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ρωσίας.

1961 Οι πρωτεργάτες του κινήματος του Ιούλη στο Αλγέρι στρατηγοί Σαλάν και Ζουό καταδικάζονται ερήμην σε θάνατο στη Γαλλία.

1962 Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των έκτακτων μέτρων της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου. Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η ΕΔΑ και η ΕΚ το καταψηφίζουν- η τελευταία με τον ισχυρισμό ότι το νομοσχέδιο στρέφεται εναντίον της.

1970 Καταδικάζονται από το Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών οι Χ. Θεοδωρίδης, Φ. Λαζάρου, Σ. Χατζηανδρέου, Ν. Πανώριος και Ν. Γεωργακόπουλος σε ποινές κάθειρξης από 5 ως 20 χρόνων για συμμετοχή στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ.

1972 Η Κούβα γίνεται πλήρες μέλος της ΚΟΜΕΚΟΝ και η πρώτη λατινοαμερικανική χώρα που εντάσσεται επισήμως στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο.

1983 Τα στρατεύματα του δικτάτορα της Χιλής στρατηγού Πινοσέτ καταλαμβάνουν το Σαντιάγκο, προκειμένου να αποτρέψουν την εξέγερση που πυροδοτεί η τρίτη μέρα διαμαρτυρίας των πολιτών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org