Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Ιούλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7719

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ημερίδα για την κοινωνική ασφάλιση

Οι προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη διάσωση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός δυναμικού μετώπου πάλης παρουσιάζονται σήμερα στην ημερίδα που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 5μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΕ
Αυξήσεις 100% μέσα σε ενάμιση χρόνο!

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ θα ισχύσουν από τον Αύγουστο, υπερδιπλασιάζοντας την τιμή της αστικής μονάδας, μέσα σε ενάμιση χρόνο, παρά τα νεοφιλελεύθερα φληναφήματα περί μείωσης τιμών που θα φέρει η «ελεύθερη αγορά»


ΣΕΛ.  19

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ετοιμα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ κατά της εργατικής τάξης

Για κρίσιμη και καθοριστική συνεδρίαση που θα χαράξει νέα πορεία, μίλησε χτες ο Γ. Παπαντωνίου, δίνοντας το στίγμα της αυριανής Κυβερνητικής Επιτροπής. Αυτή η νέα πορεία περιλαμβάνει νέα επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων και την προώθηση ενός νέου μοντέλου «ευέλικτης εργασίας». Χρειάζεται ένα σοκ στις πολιτικές μας, δήλωσε απροκάλυπτα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη χτεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ, στην οποία συμμετείχαν και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, για τις εργασιακές ανατροπές, οι οποίες ήδη εξετάζονται συγκεκριμένα από τα κυβερνητικά επιτελεία.

Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για ηλεκτροσόκ στο σώμα της εργατικής τάξης, που, με πρόσχημα τη βελτίωση της απασχόλησης, θα θέσει επί τάπητος όλο το φάσμα των εργασιακών θεμάτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από την αύξηση της μερικής απασχόλησης, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μέχρι την αύξηση των ορίων στις απολύσεις, την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και την υιοθέτηση νέων μέτρων πριμοδότησης της εργοδοσίας.

ΣΕΛΙΔΑ


ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ
Υπάρχει ένοχος κι αιτία

Εξι μέρες χρειάστηκαν για να τιναχτούν στον αέρα οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη δασοπυρόσβεση. Και τώρα, επιχειρούν να κρύψουν την αντιλαϊκή και αντιδασική πολιτική τους, πίσω από τις γεμάτες αυτοθυσία προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και όσων έδωσαν την άνιση μάχη με τα πύρινα μέτωπα. Ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού έχει η πολιτική καταστροφής των δασών για χάρη συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων, στα πλαίσια της προσαρμογής στην οικονομία της αγοράς, επισημαίνει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του


ΣΕΛ.  10   -   11


ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Για κακούργημα παραπέμφθηκε εργαζόμενος!

Αντεργατικό όργιο της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων στη χωματερή των Α. Λιοσίων. Μετά την πολιτική επιστράτευσή τους, προχώρησε χτες σε σύλληψη και παραπομπή για κακούργημα ενός εργαζόμενου, ο οποίος καθυστέρησε μια μέρα να παρουσιαστεί στη δουλιά του, καθώς έλειπε με άδεια!!!

Στο πλευρό του, βρέθηκε το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία ΟΤΑ Αθήνας. Παράσταση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης. Στάση εργασίας έχουν σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ


ΣΕΛ.  24

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ