Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
«Αλληλοκαρφώματα» με φόντο τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ο Π. Καμμένος στην ομιλία του κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και Ν. Βούτση για σχέδιο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και εξαγορά βουλευτών και άλλων στελεχών τους. Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του από βουλευτής. Στον Π. Καμμένο απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για «σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε», για να του απαντήσει ξανά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι χάρη σε εκείνον έγινε πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση τη διαγραφή του Θ. Παπαχριστόπουλου, προδιαγράφοντας και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Να σημειωθεί ότι μετά τη θετική ψήφο του στο Πρωτόκολλο, ο Παπαχριστόπουλος παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα, και τη θέση του παίρνει ο Τ. Κουίκ, που είχε δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Προηγουμένως, δύο πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι Γ. Λαζαρίδης και Δ. Καμμένος, απέρριπταν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στους ΑΝΕΛ.

Αλλος ένας βουλευτής εκλεγείς με τους ΑΝΕΛ και νυν «ανεξάρτητος», ο Ν. Νικολόπουλος, μετέβη χτες στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για να καταγγείλει εκβιασμό από τον Π. Καμμένο, επικαλούμενος sms που υποστήριξε ότι έλαβε από εκείνον προκειμένου να διασώσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Κατόπιν αυτών των καταγγελιών σχηματίστηκε δικογραφία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μύλος» το αστικό πολιτικό σκηνικό(2/2/2019)
Ενα απέραντο παζάρι στο «έδαφος» της στρατηγικής τους σύμπλευσης(11/1/2019)
Το Σκοπιανό επιταχύνει διεργασίες(23/10/2018)
Διεργασίες με αποχωρήσεις και καταγγελίες για παρασκήνιο(27/6/2018)
«Εμπλοκές» και... διαμαρτυρίες με το «καλημέρα» της νέας συγκυβέρνησης(24/9/2015)
Κυβέρνηση αστικής διαχείρισης με ΑΝΕΛ(27/1/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org