Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Διεργασίες με αποχωρήσεις και καταγγελίες για παρασκήνιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, μεταξύ άλλων με μοχλό και τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Μετά την αποχώρηση του Δ. Καμμένου χτες από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ανεξαρτητοποιήθηκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδης, μειώνοντας σε 152 την κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης. Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, επικαλείται τη διαφωνία του με τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και την άρνηση της κυβέρνησης να κυρωθεί από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Για «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη», που «λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», έκαναν λόγο σε άτυπο σημείωμά τους οι ΑΝΕΛ, καλώντας τον Γ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, ώστε να αποδείξει «αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού». Σε σχόλιό τους σημείωναν δε πως «το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε».

Την ίδια στιγμή μια σειρά σενάρια και δημοσιεύματα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρονται ονομαστικά και σε αλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν τους ιδιους... «προβληματισμούς» με τον Λαζαρίδη.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωνε στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» πως «υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Γι' αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι. Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία - ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών». Επίσης προανήγγειλε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «η Δικαιοσύνη - και το λέω αυτό με την ιδιότητά μου ως υπουργός Δικαιοσύνης - θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα από όσους στέλνουν μηνύματα, παίρνουν κινητά και απειλούν».

«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις... το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», σχολίασε η ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο πρόσφατα αποχωρήσας από τους ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, υποστήριξε χτες (στο «ΣΚΑΪ») ότι ο πρόεδρος του κόμματος, σε συνεδρίασης της ΚΟ, τους διαβεβαίωσε ότι έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό να προχωρήσουν σε εκλογές προκειμένου να μην κυρωθεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ