Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σχετικά με τις αποζημιώσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση σχετικά με τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις Κυριακές και αργίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Η Ερώτηση, που απευθύνεται στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρο Τάσσο, έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα νυχτερινά, την αμοιβή για υπηρεσία την Κυριακή και τις αργίες.

Με τον νόμο 4472/2017, που εισήγαγε νέες ρυθμίσεις για τις μισθολογικές απολαβές τους, αντί να άρει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που υφίστανται επί 37 συναπτά έτη σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, σχετικά με την εφαρμογή της πενθήμερης βδομάδας εργασίας, τις αποζημιώσεις για την προσφερόμενη υπηρεσία πέραν αυτής, την υπερωριακή, νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία, διατήρησε και διεύρυνε τον επιδοματικό τους χαρακτήρα.

Είναι εκτεταμένο το φαινόμενο των απλήρωτων υπερωριών που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού χρόνου της υπηρεσίας τους. Αυτές δήθεν "αποζημιώνονται" με ρεπό, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν χορηγούνται, λόγω του μεγάλου αριθμού τους που έχει σωρευθεί ή τη σκόπιμη λήξη της υπερωριακής εργασίας πριν το 24ωρο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

Τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου οι αποζημιώσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις Κυριακές και αργίες, να εναρμονιστούν με το καθεστώς αποζημιώσεων των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4354/2015;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ