Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική η συμμετοχή Ελλήνων και μεταναστών στο Εργατικό Φεστιβάλ

Εκατοντάδες Ελληνες και μετανάστες εργάτες από τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, μαζί με εργατοϋπαλλήλους από όλη την περιοχή, έδωσαν το «παρών» στο Φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ την Κυριακή 24/6, με σύνθημα: «Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι, ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια - μετανάστευση, πολέμους - προσφυγιά. Για την εξουσία των εργατών, το σοσιαλισμό!».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Καραντούσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Χαλίντ Χουσεΐν, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο «Ζούρα» και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από το Φεστιβάλ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ρ».

Εργατικά Φεστιβάλ σε Λάρισα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη

Αύριο Πέμπτη, 28 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., οι κλαδικές Οργανώσεις των ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος και των 50χρονων της ΚΝΕ, στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο) το φετινό Εργατικό Φεστιβάλ.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επίσης περιλαμβάνει:

-- Παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα «Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», με αφορμή τα πρόσφατα εργοδοτικά εγκλήματα στα οποία τρεις νέοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους.

-- Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από ροκ συγκρότημα της Λάρισας και κορύφωση με λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και βιβλιοπωλείο.

Στη Χαλκίδα

Με σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι! Ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους, προσφυγιά, για την εξουσία των εργατών, το σοσιαλισμό!», διοργανώνεται το Εργατικό Φεστιβάλ των ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ το Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο Λιμάνι Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος).

Στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 8 μ.μ.: Παιδότοπος με παράσταση μαγείας από τον ταχυδακτυλουργό Πρωτέα και πολλά παιχνίδια. Στις 8.30 μ.μ.: Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγιά. Στις 10.15 μ.μ.: Μουσική και χορευτικά από Ελλάδα, Ινδία, Πακιστάν. Στις 11 μ.μ.: Λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», μπαρ με ελληνική και διεθνή κουζίνα και Παιδότοπος.

Στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό για να φέρουμε τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό», θα πραγματοποιηθεί το Εργατικό Φεστιβάλ των κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 29 και 30 Ιούνη, στο Γεντί Κουλέ.

Το Εργατικό Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό, καθώς πραγματοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 29 Ιούνη

-- Αφιέρωμα: 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ.

-- Συζήτηση με θέμα «Ο Καρλ Μαρξ για τον εργάσιμο χρόνο». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Μουσικό αφιέρωμα: «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας».

-- Λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα.

Σάββατο 30 Ιούνη

-- Μουσικό αφιέρωμα: «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ».

-- Συζήτηση με εργαζόμενους από χώρους δουλειάς με θέμα «Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα».

-- Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ