Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη:

-- Οι Οργανώσεις Βόρειου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν σε εκδήλωση τιμής για την ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος, Ν. Ηράκλειο). Θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, και θα ακολουθήσουν προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Βόρειου Τομέα.

Την Παρασκευή 29 Ιούνη:

-- Η ΚΟ Αρτας καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Σκουφά, με θέμα «100 χρόνια ταξικής πάλης και οι επιδράσεις της στο λαϊκό τραγούδι». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στην εξέλιξη του ρεμπέτικου - λαϊκού τραγουδιού την τελευταία εκατονταετία. Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρούλα Αντωνίου, Σοφία Κούρου, Πάνος Τσίτσικας. Παίζουν: Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Πάνος Τσίτσικας (μπουζούκι), Δημήτρης Γιαννούχος (τύμπανα), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν), Αγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα). Συμμετέχει η ηθοποιός Γεωργία Καούκη. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε εκδήλωση στο πάρκο του Αγ. Ευδόκιμου, με θέμα «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προσφυγιά». Θα μιλήσει η Μαρία Βουλβούλη, μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 30 Ιούνη, η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης, σε εκδήλωση με θέμα «Γιάννης Ρίτσος. Τρία κόκκινα γράμματα, η ζωή και το έργο του». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο, το οποίο επιμελήθηκε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Την Κυριακή 1η Ιούλη:

-- Η ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου, πραγματοποιεί στις 11 π.μ., στο οροπέδιο Παράσυρτα (Εμπαρος), εκδήλωση για τη μάχη του ΔΣΕ στη Μαγερεύτρα, τον Ιούνη του 1947. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης, και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο που έχει ανεγείρει η ΤΕ Ηρακλείου του Κόμματος. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από τη μουσική ομάδα της ΚΝΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι Οργανώσεις Εβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, για να τιμήσουν τους 8 αγωνιστές πατριώτες που εκτέλεσαν το 1944 οι ναζί. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει η Σωτηρία Δευτεραίου, Γραμματέας του ΤΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.

Την Τετάρτη 4 Ιούλη, οι ΚΟ Μαντουδίου - Λίμνης Εύβοιας διοργανώνουν εκδήλωση στις 9 μ.μ. στην Κήρινθο (γήπεδο μπάσκετ). Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και θα ακλουθήσει λαϊκό γλέντι, ενώ θα προβληθεί βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

  • Αναβάλλεται για την Πέμπτη 5 Ιούλη η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη εκδήλωση της ΤΕ Σερρών, με θέμα «Οι εκτελέσεις των μελών του Περιφερειακού Γραφείου του ΚΚΕ τον Ιούλη του 1947. Η δράση του ΔΣΕ στην περιοχή των Σερρών». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΕΔΗΣ (ΔΕΠΚΑ). Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org