Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σοβαρά προβλήματα για τους εργαζόμενους στο κέντρο φιλοξενίας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι 10 εργαζόμενοι συστεγάζονται με τη στρατιωτική διοίκηση σε ένα μικρό δωμάτιο παλιού και ακατάλληλου κοντέινερ, δεν τους έχει δοθεί από το υπουργείο απολύτως τίποτα σε εξοπλισμό (φέρνουν τους δικούς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να εκτυπώσουν αναγκάζονται να πηγαίνουν στη στρατιωτική διοίκηση, δεν υπάρχουν έπιπλα γραφείων και αναλώσιμα, τα στιλό τα αγοράζουν οι ίδιο κ.λπ.). Ακόμα, είναι απλήρωτοι από τον Απρίλη του 2018 και δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν. Δεν λαμβάνουν καμία αποζημίωση για την καθημερινή μετακίνηση προς και από την εργασία τους, ούτε επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ενώ συνάδελφοί τους σε άλλες δομές το λαμβάνουν. Παράλληλα, δεν γνωρίζουν τι θα γίνουν οι συμβάσεις όταν τελειώσουν.

Το Εργατικό Κέντρο ζητά να εγκατασταθεί άμεσα από το υπουργείο καινούργιο και ευρύχωρο κοντέινερ, όπως και να εξοπλιστεί με όλα τα αναγκαία μέσα και υλικά, να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να τους καταβληθεί το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, να τους καλύπτει το υπουργείο τα έξοδα μετακίνησης προς και από την εργασία τους, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org