Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Το πρωτόκολλο ένταξης της - τώρα πια - Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι και η απόδειξη ότι ο βασικός στόχος είναι να προχωρήσει η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Δυτικά Βαλκάνια, να δυναμώσει η παρουσία του ΝΑΤΟ και να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων ισχυρών κρατών, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, επικαλούμενος και τη σχετική ομολογία έκθεσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Το δυστύχημα για την κυβέρνηση είναι ότι ένας κόσμος πραγματικά αριστερός - προοδευτικός, και όχι τα απομεινάρια της σοσιαλδημοκρατίας που μαζεύει, έχει πια αντιληφθεί αυτόν το ρόλο της», σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου, υπογράμμισε πως «η αριστερά, το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν έκαναν ..."κριτική" στο ΝΑΤΟ. Πολεμούσαν το ΝΑΤΟ, με όλες τους τις δυνάμεις, και είχαν ματώσει σε αυτόν τον αγώνα». Αυτά που λέει η κυβέρνηση «είναι δηλητήριο, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, γιατί εκτός του ότι είναι τελείως ανιστόρητα, καλλιεργούν και την άποψη ότι είναι σήμερα "ντεμοντέ", ξεπερασμένο, να παλεύεις ενάντια σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πρωταθλητή, στον καλύτερο συνήγορο της πιο δολοφονικής μηχανής που γνώρισε η ανθρωπότητα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του στη Βουλή.

Με αφορμή την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο Θ. Παφίλης σημείωσε: «Συγχαρητήρια, προβιβαστήκατε σε αμερικανοΝΑΤΟικό φερέφωνο, εξετελέσθη η αποστολή, οι μάσκες έπεσαν», για να αναφερθεί στη συνέχεια στην αιματοβαμμένη ιστορία του ΝΑΤΟ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ύπουλα τοξική για τη νέα γενιά, γιατί της λέει να υποταχθεί στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, υιοθετώντας όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί απομόνωσης κ.λπ.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ασκεί «φιλειρηνική» εξωτερική πολιτική, σημείωσε πως δεν υπάρχει φιλειρηνική χώρα που να είναι σπαρμένη με ΝΑΤΟικές βάσεις. «Κάνατε αυτό που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι, παρότι θα το ήθελαν, δίνοντας καινούργιες βάσεις», είπε, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στόχο. «Εσείς, λοιπόν, με τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, με τους φονιάδες των λαών. Εμείς με τους λαούς. Εσείς με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμείς με την ανατροπή της. Αυτό είναι το αριστερό κομμουνιστικό όχι», κατέληξε ο Θ. Παφίλης.

Η κύρωση του πρωτοκόλλου εντάσσεται και υπηρετεί τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η στήριξη των αναγκών της αστικής τάξης, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ - μιλώντας ως απλός αγορητής - Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας πως την ώρα που η κυβέρνηση τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού, προωθεί την αναβάθμιση και την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, που σημαίνει μέτρα για τη διευκόλυνση της οικονομικής διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Ακριβώς αυτή η επιλογή της αστικής τάξης της χώρας μας είναι που συμπλέει με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια», σημείωσε προειδοποιώντας για τον κίνδυνο συγκρούσεων στην περιοχή όπου ενισχύεται η στρατιωτική ΝΑΤΟική μηχανή.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς το ΚΚΕ για σύμπλευση με τον εθνικισμό, θύμισε τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, «που και σήμερα λένε ότι "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική", ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε δύο βουλευτές που ψήφισαν "όχι" στη συμφωνία των Πρεσπών από εθνικιστική σκοπιά». Πρόσθεσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, που είναι υπέρ της ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

«Το δικό μας όχι», υπογράμμισε, «έχει ως βάση την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής πάλης της εργατικής τάξης και του λαού, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για τη λαϊκή χειραφέτηση, για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ