Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Οι εισηγητές των άλλων κομμάτων

«Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε τη συγκεκριμένη διεθνή πραγματικότητα, να χάνουμε το έδαφος προάσπισης των συμφερόντων της χώρας και του λαού μας που, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, είναι εντός των τειχών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Τόσκας, δίνοντας μαθήματα «ρεαλισμού της υποταγής» στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που υπηρετεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης, ενώ επιτέθηκε ξανά στη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι με την καταψήφιση του πρωτοκόλλου πέφτει σε «κραυγαλέες αντιφάσεις στην εξωτερική πολιτική με την παραδοσιακή προσήλωσή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Απαντώντας, ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «εκχωρείτε σήμερα τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για ένταξη των Σκοπίων στην ισχυρότερη παγκόσμια πολιτικοστρατιωτική συμμαχία του κόσμου έναντι πινακίου φακής», ενώ ξεκαθάρισε προς ...άρση κάθε παρεξήγησης ότι η ΝΔ ήταν και είναι «πάντα υπέρ της ατλαντικής και ευρωατλαντικής πορείας των γειτόνων μας» και πιστεύει «στη σταθεροποιητική λειτουργία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», παραθέτοντας και τα όσα έκανε ως κυβέρνηση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ) Κ. Σκανδαλίδης σημείωσε με τη σειρά του ότι «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε χώρες, όπως είναι τα Σκόπια, είναι θετική συμβολή στην κατεύθυνση αυτού του μετασχηματισμού (...) από μηχανισμό αμυντικής συνεργασίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε οργανισμό παγκόσμιας ασφάλειας», κατακρίνοντας την κυβέρνηση ότι δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή «την ευνοϊκή συγκυρία» για να αναδείξει «τα εθνικά θέματα».

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης, αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο στο ονοματολογικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν κάνατε μία καλή συμφωνία. Κάνατε μία γρήγορη συμφωνία, μόνοι σας και εν κρυπτώ».

Ενώ ο ειδικός αγορητής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος, μετά από το καθιερωμένο εθνικιστικό παραλήρημα, έθεσε το ...«καίριο» ερώτημα προς την κυβέρνηση αν με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «κερδίζουμε ή χάνουμε γεωπολιτικά; Τι αποκομίσαμε για τον εμπορικό επιχειρηματικό κόσμο;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ