Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα «εθνικά συμφέροντα» και ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τα γεωστρατηγικά συμφέροντα ξένων δυνάμεων. Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την επίσκεψη στον Ερντογάν, ότι δεν διασφάλισε τα ελληνικά συμφέροντα, όπως και για τις «μεταγραφές» βουλευτών προς διασφάλιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Στ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί δεν τάσσεται υπέρ της επέκτασης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, υπερψηφίζοντας συμφωνία των Πρεσπών και πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μίλησε για «θεωρίες συνωμοσίας» σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες ότι το Ποτάμι πιέστηκε για να υπερψηφίσει τη συμφωνία από τις ΗΠΑ, ενώ επέμεινε ότι «η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ», η ελληνική πλευρά να τους παράσχει «στρατιωτική εκπαίδευση» και να αναπτυχθούν περαιτέρω μπίζνες μεταξύ των δυο μερών.

Ο Β. Λεβέντης έβαλε θέμα ότι με την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ η ελληνική πλευρά χάνει ένα διαπραγματευτικό χαρτί και μέσο πίεσης στο μεταξύ τους παζάρι. Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ ότι «κάνει πλάτες» στον ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει την τέτοια «μειοδοσία». Για, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τον παρέσυραν με ψέματα οι Αμερικανοί.

Ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, Ν. Μιχαλολιάκος, επιδόθηκε σε άλλο ένα από τα γνωστά εθνικιστικά και αντικομμουνιστικά παραληρήματα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org