Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την αντικομμουνιστική πρόκληση στην Ουκρανία

Την απαγόρευση της υποψηφιότητας του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, από την Εκλογική Επιτροπή της χώρας, καταγγέλλει με Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σε αυτή σημειώνει:

«Η ουκρανική κυβέρνηση και η ελεγχόμενη απ' αυτήν Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε την υποψηφιότητα του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, στις προεδρικές εκλογές της 31 Μάρτη, εφαρμόζοντας τον λεγόμενο νόμο της "αποκομμουνιστικοποίησης". Σύμφωνα με την αιτιολόγηση της Εκλογικής Επιτροπής, απαγορεύεται να είναι υποψήφιοι για την Προεδρία της Ουκρανίας άτομα και κόμματα που προπαγανδίζουν τον κομμουνισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό (!) και τα σύμβολά τους. Ο αντικομμουνιστικός νόμος δεν εμπόδισε βέβαια την κυβέρνηση Ποροσένκο να καθιερώσει ως εθνική αργία τη μέρα γέννησης του διαβόητου εγκληματία Στέπαν Μπαντέρα, Ουκρανού συνεργάτη των ναζί και των SS, ούτε τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών σε "διαδηλώσεις" νεοναζιστικών ομάδων.

Δεδομένου ότι η αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση αναρριχήθηκε πραξικοπηματικά στην εξουσία με την ανοιχτή επέμβαση και στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθώς και τη στήριξη φασιστικών δυνάμεων και συνεχίζει να απολαμβάνει την πολύμορφη στήριξη της ΕΕ,

ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος: Πώς τοποθετείται στην απαγόρευση της υποψηφιότητας του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, και συνολικά στην εκστρατεία και στις διώξεις που έχει εξαπολύσει η ουκρανική κυβέρνηση ενάντια στους κομμουνιστές, καταπατώντας βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού της Ουκρανίας;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ