Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Συγκλίνουν αντιλαϊκά οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων

Οι εκλογικές αναμετρήσεις πλησιάζουν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης. Για να συντριβούν αυταπάτες περί επιστροφής στην «κανονικότητα» και τη «δίκαιη ανάπτυξη». Για να συντριβούν τα πλαστά δίπολα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί, μαζί με τους δημάρχους και περιφερειάρχες τους, που είτε έχουν χρίσμα είτε φορούν τη μάσκα του ανεξάρτητου, συμφωνούν:

-- Στην προώθηση και στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτά προωθούν σε προτεραιότητα και χρηματοδοτούν από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ τα έργα και τις δράσεις που απαντούν στις ανάγκες τους, βάζοντας στο περιθώριο ή παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες έργα και υποδομές που μπορούν να ανακουφίσουν και να βελτιώσουν τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

-- Αποδέχονται τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, επιδιώκουν τη διεύρυνση των ανταποδοτικών λειτουργιών, μετατρέπουν ιδιαίτερα τους δήμους σε έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό στο όνομα της οικονομικής αυτοτέλειας.

-- Προωθούν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος. Στο όνομα της «αποκέντρωσης» το απαλλάσσουν από τις ευθύνες του για την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών στην Παιδεία, στην Υγεία και ιδιαίτερα στην Πρόνοια, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Συμβάλλουν στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην κατατεμάχιση και εμπορευματοποίησή τους.

-- Στο όνομα της βιωσιμότητας αποδέχονται τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τη μείωση των εργαζομένων με σταθερή απασχόληση, τη φαλκίδευση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Προχωρούν στο ξεζούμισμα και την εντατικοποίηση των εργαζομένων, που αποτελεί και τη μήτρα του πολλαπλασιασμού των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

-- Με πρόσχημα την αμεσότητα με τον πολίτη και με φληναφήματα του είδους «διεύρυνση της δημοκρατίας και βαθέματος της λαϊκής συμμετοχής» ισχυροποιείται όλο και περισσότερο ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης ως θεσμού χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Το παράδειγμα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα αυτά αποτυπώνονται στα έργα και τις ημέρες της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος και αποδείχτηκε ο πιο καλός υπηρέτης όλων των αφεντάδων: Της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του 1ου μνημονίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του 2ου μνημονίου και τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του 3ου μνημονίου. Αποτέλεσε τον άξιο υποστηρικτή των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Δεν είπε πουθενά και σε τίποτα «όχι», ήταν πάντα πιστός και πρόθυμος, γι' αυτό και επιβραβεύτηκε ως κοινός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και του μεταμορφωμένου ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ. Κοινή υποψηφιότητα, η οποία μπορεί να αποτελέσει και το πρόκριμα για την επόμενη μέρα.

Οσο για τα έργα του, μιλάνε από μόνα τους. Με τις πρώτες βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις, με τις φωτιές, καταστροφές, όσο για τους σεισμούς, καλύτερα να μην τους μελετάμε.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, από τη στιγμή που δίνει το 73% του ΕΣΠΑ άμεσα για να χρηματοδοτηθούν οι προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων και έμμεσα ένα ακόμα 17% για τη διαμόρφωση ενός φτηνού ή αναλώσιμου εργατικού δυναμικού, όσο και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ανάπτυξής τους, δηλαδή τη διαχείριση του κοινωνικού αποκλεισμού και των φαινομένων της φτώχειας.

Αξιοι συμπαραστάτες στο έργο της περιφερειακής αρχής είναι οι υπόλοιπες παρατάξεις της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Κινούνται στην ίδια ρότα, απλά αλλάζουν τους χρωματισμούς στα πουκάμισα που φορούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ