Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13185

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μετατρέπεται σε βάση υποδοχής στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ
  • ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Σε συλλαλητήριο καλεί η ΕΔΥΕΘ την Πέμπτη, 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  5

Τώρα μέτρα προστασίας του λαού δωρεάν και με ευθύνη του κράτους!

  • ΚΚΕ: Προκλητική η απόπειρα της κυβέρνησης να κρύψει τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος Υγείας και κυρίως την παντελή έλλειψη Πρόληψης
  • 40 οι νεκροί ασθενείς, οι 20 την τελευταία βδομάδα
  • Για μια ακόμα χρονιά, οι σχετικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας δεν συνοδεύονται με τα αντίστοιχα κρατικά μέτρα, με την πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας, με πλήρη και επαρκή στελέχωση, με επαρκή αριθμό εμβολίων και διαγνωστικών μέσων, με την ανάπτυξη επαρκούς αριθμού κρεβατιών ΜΕΘ και τη στελέχωσή τους.
  • Καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός, καμία αναμονή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των μέτρων, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιστήμονες και τα κατάλληλα μέσα προς όφελος της υγείας και της ζωής του λαού.
  • Χωρίς καθυστέρηση να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να εφοδιαστούν οι δημόσιες Μονάδες Υγείας με επαρκή αριθμό εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιικών φαρμάκων και να παρέχονται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό χωρίς «πλαφόν» και περικοπές.

ΣΕΛ.  17

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διαγωνισμός ΝΑΤΟφροσύνης

Προσπάθησαν όσο μπορούσαν να το κρύψουν μέσα στον γνωστό «αχό» της κοκορομαχίας επί παντός του επιστητού. Παρ' όλα αυτά, η ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων σε ό,τι αφορά το σχέδιο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Βαλκάνια έβγαλε μάτι την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας - πλέον - στο ΝΑΤΟ.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό. Με την κυβέρνηση να παίζει ρόλο «στρατολογητή» του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσπευσαν με κάθε τρόπο να διευκρινίσουν ότι η όποια διαφωνία τους στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ δεν σημαίνει διαφωνία με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, την οποία άλλωστε υπηρέτησαν με συνέπεια και από κυβερνητικές θέσεις.

Ετσι, η αντιπαράθεσή τους εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό διαγωνισμό για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος και κατά συνέπεια ποιος με τη στάση του υπηρετεί αποτελεσματικότερα τα οικονομικά και πολιτικά κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ ότι με την καταψήφιση του πρωτοκόλλου «οδηγείται σε κραυγαλέες αντιφάσεις με την παραδοσιακή της προσήλωση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και να την «καρφώνει» σε Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς συμμάχους, αλλά και στα ντόπια αστικά συμφέροντα, για το «αν είναι υπέρ της ενίσχυσης της επιρροής άλλων δυνάμεων στην ΠΓΔΜ» και αν στηρίζει τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της κυβέρνησης παρέδιδαν από το βήμα της Βουλής άλλο ένα «μάθημα» υποταγής στην ιμπεριαλιστική συμμαχία. Ανάμεσα σε άλλα, έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν, στο όνομα μιας αφηρημένης αντιιμπεριαλιστικής τοποθέτησης (...), να χάνουμε το έδαφος προάσπισης των συμφερόντων της χώρας και του λαού μας, που είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει είναι και εντός των τειχών του ΟΗΕ, του NATO, της ΕΕ». Πρόσθεταν μάλιστα ότι η φυλακή του ΝΑΤΟ είναι... δημοκρατικό δικαίωμα του λαού της ΠΓΔΜ, ή επινοούσαν φαιδρές διαφορές ανάμεσα στο ΝΑΤΟ «του ψυχρού πολέμου» και το σημερινό.

Από την άλλη, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, σε εμφανή αμηχανία για το ότι η κυβέρνηση τους παίρνει την μπουκιά απ' το στόμα, κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για «όψιμη» ΝΑΤΟφροσύνη, επικαλούμενοι τα δικά τους παλιά «διαπιστευτήρια», τα «έργα και τις ημέρες» τους στα προηγούμενα στάδια διεύρυνσης των ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια, για να αποδείξουν ότι εκείνοι ήταν «πάντα υπέρ της ατλαντικής και ευρωατλαντικής πορείας των γειτόνων μας».

Ορκίζονταν, μάλιστα, ότι η καταψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ καμία σχέση δεν έχει με τη «θετική τους ψήφο» στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, που είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Καμμένου ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι της κυβέρνησης δεν ήταν τόσο ΝΑΤΟικοί όσο ο ίδιος!

Αλλά και οι χρυσαυγίτες, μετά τα εθνικιστικά και αντικομμουνιστικά παραληρήματα, αναρωτιούνταν αν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σωστά εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, αν «πήραμε τα σωστά ανταλλάγματα», αν «κερδίζουμε ή χάνουμε γεωπολιτικά» και «τι αποκομίσαμε για τον εμπορικό επιχειρηματικό κόσμο» από αυτήν τη συμφωνία. Είναι προφανές ότι ήθελαν μια «καλύτερη» διαπραγμάτευση για την ελληνική αστική τάξη, με «μοχλό πίεσης» την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές.

Στο «διά ταύτα», λοιπόν, οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές: Εκείνοι με τον ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τα δολοφονικά τους σχέδια, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Το ΚΚΕ απέναντι, μπροστάρης στη λαϊκή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους γείτονες λαούς. Αλλος ένας πολύ σοβαρός λόγος ώστε ο λαός μας να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ.


INTIME NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Μήνυμα ότι δεν υποχωρούν από τα δίκαια αιτήματά τους

Την Εθνική Οδό στις σήραγγες των Τεμπών απέκλεισαν το Σάββατο αγροτοκτηνοτρόφοι από το Μπλόκο της Νίκαιας. Απαιτούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις τους.


ΣΕΛ.  18   -   19


ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εχει έρθει η ώρα να κάνει ο λαός ένα μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ

Καθημερινή δράση και παρεμβάσεις από τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


ΣΕΛ.  13   -   16
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Αντιδράσεις της Ρωσίας και όξυνση των ανταγωνισμών

ΣΕΛ.  4
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Διαδηλώνουν σήμερα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

ΣΕΛ.  20
ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Παραπέρα εμπορευματοποίηση με τον νέο κανονισμό

ΣΕΛ.  13
ΚΝΕ
Το Σάββατο η διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα

Στις 8 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ