Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Το Σκοπιανό επιταχύνει διεργασίες

Διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό δρομολογεί το Σκοπιανό. Ο Π. Καμμένος, μιλώντας την Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, έστειλε μήνυμα προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αλλά και την αστική τάξη της χώρας ότι δεν πρόκειται να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση των σχεδιασμών και των μέτρων, μέχρι να έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, περί το Μάρτη.

«Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας πως «όσα συμφωνήσαμε στην κυβέρνηση με τους εταίρους μας ισχύουν». «Από την αρχή είπαμε ότι δεν θα στηρίξουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όταν και θα αποχωρήσουμε. Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όταν και αν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή», συνέχισε.

Την ίδια ώρα, οι Ελ. Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλος και Κ. Ζουράρις φέρονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διατεθειμένοι να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών και την κυβέρνηση. Επίσης ο Τ. Κουίκ, εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ακούγεται ότι και ο εκλεγμένος με το Ποτάμι βουλευτής Σπ. Δανέλλης καλοκοιτάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε μια «μετά ΑΝΕΛ» κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στη «Θεσσαλία Tηλεόραση», επιβεβαίωσε ότι το μόρφωμα θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να επιλέξει το πατριωτικά σωστό. Θα βρει τον τρόπο να το εκφράσει αυτό στη Βουλή».

Δεν τον χρειαζόμαστε...

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους τις προηγούμενες μέρες επέμειναν ότι διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει η συμφωνία και αναζητείται πλέον να διασφαλιστεί και μια κυβερνητική πλειοψηφία μπρος στο ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

«Η παρέμβαση του υπουργού Αμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Εποχή» ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ενώ επιπρόσθετα σημείωσε ότι «η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί "μυστικών κονδυλίων", οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ «Real Fm», εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί απ' τη Βουλή, «καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση και θέση σε ισχύ της συμφωνίας, χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις, που δεν θα σχετίζονται με αυτή καθεαυτή τη συμφωνία». Οριοθέτησε χρονικά την εξέλιξη αυτή το Μάρτη, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν ο Π. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, «αυτό δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία».

Να σημειωθεί ότι μιλώντας χτες βράδυ στο Ηράκλειο, ο Ν. Κοτζιάς υπερασπίστηκε το «έργο» του στο υπουργείο και τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πάει με άλλες δυνατότητες και (τις) έχει» για μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωρίς τους ΑΝΕΛ. Οτι «μια άλλη κυβέρνηση ακόμα κι από αυτήν τη Βουλή μπορεί να προκύψει».

Επιτέθηκε, δε, και προσωπικά στον Καμμένο, ότι με όσα λέει στο εξωτερικό «αποσταθεροποιεί τη χώρα», «υπονομεύεται η κυβέρνηση και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης». Σε μια παρατήρηση ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι τον κατηγορούν ότι έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς», εξ ου και επέλεξε την παραίτηση, απάντησε ότι δεν ήξερε πως «στο "εμείς" περιλαμβάνεται και ο Καμμένος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αλληλοκαρφώματα» με φόντο τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ(2019-02-09 00:00:00.0)
«Μύλος» το αστικό πολιτικό σκηνικό(2019-02-02 00:00:00.0)
Εμφάνισε τη ΝΔ καταλληλότερη για την «πολιτική σταθερότητα»(2019-01-17 00:00:00.0)
Συνέχιση διεργασιών με μοχλό τη συμφωνία των Πρεσπών(2019-01-16 00:00:00.0)
Ενα απέραντο παζάρι στο «έδαφος» της στρατηγικής τους σύμπλευσης(2019-01-11 00:00:00.0)
Κοκορομαχία και για τα «μυστικά» κονδύλια(2018-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ