Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι επόμενοι σταθμοί

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, επόμενοι σταθμοί, όπως αναφέρθηκαν στην εκδήλωση, θα είναι:

-- Στις 29 Οκτώβρη, η επίσημη προβολή του Ντοκιμαντέρ και η εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβείων του διαγωνισμού για το πρωτότυπο λογοτεχνικό έργο, ο οποίος προκηρύχτηκε προς τιμήν των 100χρονων.

-- Στις 2-3 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο εκδήλωση στο κτίριο που έγινε το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1973.

-- Η έκδοση του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ 1918 - 1949, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις τόμους.

-- Στις 5 Νοέμβρη, θα γίνουν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο.

-- Στις 23-24-25 του Νοέμβρη θα διεξαχθεί η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, εδώ, στην Αθήνα, απ' όπου και ξεκίνησαν οι Διεθνείς Συναντήσεις, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

-- Στις 25 Νοέμβρη, στο ΣΕΦ, η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση γιορτασμού των 100 χρόνων, αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκέμβρη στο Παλαί ντε Σπορ.

-- Στις 15-16 Δεκέμβρη, θα γίνει το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα: «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το μεσοπόλεμο».

-- Θα προηγηθούν 2 λογοτεχνικοί περίπατοι στην Αθήνα, η θεατρική παράσταση «Το Φως που καίει» του Κώστα Βάρναλη και η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο έργο του Νίκου Καββαδία, στις 8 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org