Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εξω τα drones του θανάτου, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ»

Ο Κ. Αβραμόπουλος
Ο Κ. Αβραμόπουλος
Η αρχή του διημέρου πανελλαδικής δράσης που οργανώνει το ΚΚΕ, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με την εγκατάσταση νέων βάσεων, έγινε χτες βράδυ από τη Λάρισα, με τη συγκέντρωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του Κόμματος στην πλατεία Ταχυδρομείου και την πορεία που ακολούθησε μέχρι την πύλη του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας, (ΑΤΑ), όπου εδρεύει και η 110 Πτέρυγα Μάχης. Η Λάρισα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» την οποία διαλαλεί η κυβέρνηση, καθώς στην 110 Πτέρυγα Μάχης έχουν ήδη εγκατασταθεί και επιχειρούν αμερικανικά «drones», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και η εγκατάσταση αμερικανικών αεροσκαφών ραντάρ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, κάλεσε το λαό της περιοχής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, «τη μόνη σταθερά αντιιμπεριαλιστική - πραγματικά φιλειρηνική δύναμη, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση», ενώ, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα νέα παιδιά που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους, τόνισε: «Αφουγκραστείτε με προσοχή, χωρίς προκαταλήψεις, τις θέσεις του ΚΚΕ. Σταθείτε δίπλα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τον αγώνα του, όπως κάνανε εκατοντάδες στρατιωτικοί και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αληθινοί πατριώτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Το πανό της συγκέντρωσης αναρτάται στην πύλη της 110 ΠΜ
Το πανό της συγκέντρωσης αναρτάται στην πύλη της 110 ΠΜ
Απαντώντας στο ερώτημα που τίθεται «γιατί τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα», σημείωσε: «Γιατί αυτά τα αεροσκάφη αποτελούν την αιχμή του δόρατος των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ. Γιατί διαθέτουν ιδιαίτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, ως τα πλέον εξελιγμένα σε αποστολές εναέριας επιτήρησης και όχι μόνο. Με χειριστές μάλιστα απευθείας από το Τέξας των ΗΠΑ!...

...Για τις ίδιες "επιχειρησιακές ανάγκες", προσγειώθηκαν στη Λάρισα πριν λίγο καιρό, από τη βάση τους στη Γερμανία, δυο ζεύγη αμερικανικών αεροσκαφών "F-22 stealth" μαχητικά. Ολα αυτά καθόλου τυχαία δε γίνονται. Βλέπουν μακριά - στρατηγικά. Κάνουν τα δικά τους βρώμικα σχέδια».

Και αφού επεσήμανε ότι στη Λάρισα λειτούργησε επίσης το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ, ενώ η 110 Πτέρυγα Μάχης, ως Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, είχε ήδη λειτουργήσει στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΝΑΤΟικής Νότιας Πτέρυγας και πήρε μέρος σε πολλές αποστολές υποστήριξης ιμπεριαλιστικών πολέμων, υπογράμμισε: «Μέσα σ' αυτό το "παιχνίδι" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, με το αζημίωτο φυσικά, δηλαδή την προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλίων, μέσα από τα κάθε λογής σχέδια, a, b, c και ό,τι άλλο βγάλουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Ο Τσίπρας πήρε τη σημαία των ΗΠΑ όχι γιατί κληρώθηκε, αλλά γιατί αρίστευσε στο μάθημα "ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού". Η πρωτοφανής, ανοιχτή στήριξη του Αμερικανού μακελάρη Πάιατ σε αυτήν την κυβέρνηση φανερώνει του λόγου το αληθές. Με αυτήν τη σημαία, η κυβέρνηση επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να κάνει τη χώρα μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση».


Καταλήγοντας, ο Κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Ο αγώνας για να φύγουν τα drones, για να κλείσουν όλες οι βάσεις, δεν τελειώνει με τη σημερινή κινητοποίηση. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να δυναμώσει η πάλη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε μαζικό επίπεδο».

Μετά την ομιλία ξεκίνησε η πορεία προς το ΑΤΑ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα κατά των αμερικανικών βάσεων, των πολεμικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων και της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτά. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού πέρασε από πολλούς δρόμους της πόλης, η πορεία έφτασε στη πύλη του ΑΤΑ, όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό που γράφει: «Εξω τα drones του θανάτου, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org