Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχουμε δικαιώματα και θα τα διεκδικήσουμε!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατευμένων για την επέκταση των βάσεων και την εμπλοκή

Αντιδράσεις ανάμεσα στους στρατευμένους προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προσδένουν ολοένα και περισσότερο τις Ενοπλες Δυνάμεις στους σχεδιασμούς και στις διαταγές των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, μετατρέποντας τη χώρα σε στόχο, με τεράστιους κινδύνους για όλο το λαό. Στρατευμένοι βγαίνουν στην αναφορά, διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και αποστολές.

Ο Αρης Πλωμαρίτης, στρατιώτης Μηχανικού, από το 725ο Τάγμα Μηχανικού, στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι, ανέφερε:

«Η επέκταση των αμερικανικών βάσεων σε όλη την Ελλάδα (Σούδα, "ειδικά όπλα" στον Αραξο, drones στη Λάρισα κ.ά.) έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια μεγάλη ΝΑΤΟική βάση για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου και των συμμάχων του, που διεκδικούν μερίδιο απ' την "πίτα" των αγορών, των δρόμων Ενέργειας, των πρώτων υλών.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται η ζωή του λαού, όχι μόνο δεν προστατεύονται η χώρα μας και τα σύνορά μας, αντίθετα μας εμπλέκει στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Δεν θα 'ναι δύσκολο η χώρα μας να αποτελεί στόχο επιθέσεων από στρατούς άλλων ανταγωνιστικών κρατών.

Ετσι δίνουν τα δισεκατομμύρια για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς κι αντίθετα εμάς μας "μπουκώνουν" περηφάνια, εθνικό φρόνημα και 8,62 ευρώ το μήνα ως φαντάρους.

Εχουμε δικαιώματα και θα τα διεκδικήσουμε!

Η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γεννάει τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό κι εμάς που είμαστε στρατευμένα παιδιά του. Απαιτούμε τη μη συμμετοχή στα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ