Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διά πυρός και σιδήρου

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ το βράδυ της Παρασκευής - απόλυτα εναρμονισμένο με τα «θέλω» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ - όσο και ο τρόπος που επιτεύχθηκε μέσα από ένα όργιο πιέσεων, απειλών και απροκάλυπτων παρεμβάσεων, είναι παραπάνω από αποκαλυπτικά και για το ΝΑΤΟικό περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα και για τους τεράστιους κινδύνους που προμηνύουν για τους λαούς τα ευρωατλαντικά σχέδια, στα οποία η χώρα είναι βουτηγμένη «μέχρι το λαιμό», με ευθύνη της κυβέρνησης.

Από αυτήν την άποψη, τα πανηγύρια και όσα λένε τα στελέχη της κυβέρνησης αποτελούν πρόκληση για το λαό μας και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής, που θα κληθούν να πληρώσουν τις συνέπειες από την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή.

Σε αντίθεση με όσα λέει η δηλητηριώδης ΝΑΤΟική προπαγάνδα που αναπαράγει η κυβέρνηση, καμία «σχέση φιλίας» και «εποχή ειρήνης και ευημερίας» δεν ανοίγει με το προχώρημα των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή, που γίνεται «διά πυρός και σιδήρου», με το «πιστόλι στον κρόταφο» των λαών, με συνεχείς εκβιασμούς και απειλές, δημόσιες και υπόγειες.

Κανένα αίτημα για φιλία, ειρήνη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους δυο λαούς, αλλά και συνολικά τους λαούς των Βαλκανίων, δεν ικανοποιούν τα σχέδια όσων μακέλεψαν την περιοχή και είναι έτοιμοι να το επαναλάβουν, όταν ο κόμπος των ανταγωνισμών ξαναφτάσει στο «χτένι».

Οι οποίοι προωθούν τα σχέδιά τους με το «διαίρει και βασίλευε» και γι' αυτό οι συμφωνίες τους οδηγούν σε διαιώνιση των προβλημάτων, αφήνουν άθικτο και ενισχύουν παραπέρα το «σπέρμα» των εθνικισμών και αλυτρωτισμών, λειτουργούν σε βάρος της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, ανοίγουν φαρδιά - πλατιά την πόρτα για ακόμα χειρότερες εξελίξεις.

Καμία ασφάλεια και σταθερότητα δεν διασφαλίζουν στους λαούς τα ενεργειακά και άλλα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, οι εύθραυστες συμφωνίες τους και οι μόνιμοι ανταγωνισμοί τους, που αποτελούν πηγή μεγάλων κινδύνων και δεινών για τους λαούς, όπως δείχνει και η πείρα όλης της περιοχής.

Μάλιστα, τα κυβερνητικά στελέχη πάνε ένα βήμα παραπέρα απογειώνοντας την πρόκληση: Οχι μόνο καμώνονται ότι οι συμφωνίες τους τάχα δεν έχουν σχέση με τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά φτάνουν να λένε ότι τάχα είναι και «ανάχωμα» στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των «ισχυρών»!

Η αλήθεια είναι ακριβώς στην απέναντι μεριά: Οι συμφωνίες αυτές, όπως και οι υπόλοιπες «διευθετήσεις» στις οποίες πρωτοστατεί η κυβέρνηση στα Βαλκάνια, είναι ενταγμένες στον συνολικό αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό για την περιοχή, σχέδια που προβλέπουν έως και αλλαγές συνόρων, όπως π.χ. δείχνουν οι συζητήσεις Σερβίας και Κοσσόβου.

Ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών, σηματοδοτούν πρώτα απ' όλα την επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση, με συνεχείς «πρόβες πολέμου», παραπέρα άπλωμα των ΝΑΤΟικών υποδομών και βάσεων, όπως και συνολικά των δολοφονικών «δυνατοτήτων» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε όλα τα Βαλκάνια, στοχεύουν στην «περικύκλωση» της Ρωσίας που αναπτύσσει τα δικά της αντίστοιχα σχέδια.

Σύσσωμη η κυβέρνηση, εξάλλου, δίνει κι εδώ «τα ρέστα της», μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης και επομένως σε στόχο των ανταγωνιστών, εμπλέκοντας τις Ενοπλες Δυνάμεις όλο και πιο ενεργά στα ΝΑΤΟικά σχέδια, αναλαμβάνοντας το ρόλο της «εμπροσθοφυλακής» στο πέρασμα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Απέναντι στα σχέδια αυτά, χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός στο λαό και τη νεολαία. Οι συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΚΚΕ σήμερα να αποτελέσουν αφετηρία για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά, για να ακουστεί δυνατά σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά: Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Σε αυτήν την πανστρατιά υπεράσπισης της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού έχει θέση κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org