Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η επιτάχυνση στις ελληνικές καλένδες...

Προβληματισμό προκαλεί η διαδικασία εξέλιξης της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο βρίσκεται στο στάδιο ανάγνωσης των εγγράφων που προσκομίζουν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων. Μεταξύ των εγγράφων που διαβάζονται, συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες Ερωτήσεις, Επερωτήσεις και ομιλίες των ναζιστών βουλευτών άσχετων με το αντικείμενο της δίκης (από το θεσμικό πλαίσιο του δορυφόρου «Hellassat» μέχρι τα μέτρα προστασίας από τα ατυχήματα που προκαλούν οι αρκούδες στην Εγνατία Οδό!).

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο ο χρυσαυγίτης Γ. Γερμενής ζήτησε μέσω των συνηγόρων του από το δικαστήριο να αναγνωστούν 130 Επερωτήσεις και 14 ομιλίες που είχε κάνει στη Βουλή. Ο χρυσαυγίτης Παν. Ηλιόπουλος 111 Ερωτήσεις και Επερωτήσεις, η χρυσαυγίτισσα Ελ. Ζαρούλια 36 Επερωτήσεις και 21 ομιλίες, ο κατηγορούμενος Ν. Κούζηλος 181 Επερωτήσεις και 30 ομιλίες. Αυτές τις μέρες στο δικαστήριο διαβάζονται τα έγγραφα του στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρη, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 45 κοινοβουλευτικές ομιλίες και 95 Επερωτήσεις του, ενώ ακολουθούν αρκετοί ακόμα κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες βουλευτές....

Με την παραπάνω τακτική της, η Χρυσή Αυγή, θορυβημένη από τα συντριπτικά ενοχοποιητικά στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα στη δίκη, τα οποία επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αποδεικνύουν τα οργανωμένα εγκλήματά της, συνεχίζει να κωλυσιεργεί τη διαδικασία στη δίκη. Την ίδια στιγμή, έξω από το δικαστήριο πολλά από τα παραπάνω στελέχη της, που έχουν ζητήσει να διαβάζονται οι χρονοβόρες και άσχετες με το αντικείμενο της δίκης Ερωτήσεις και Επερωτήσεις τους κάνουν προκλητικά λόγο για «δίκη - παρωδία» και τα ...ρίχνουν στο δικαστήριο, δηλώνοντας πως το δικαστήριο κωλυσιεργεί και χρονοτριβεί γιατί δεν υπάρχει περίπτωση καταδίκης, αφού δεν υπάρχουν δήθεν στοιχεία (!)...

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά πρόσφατες διαδοχικές παρεμβάσεις στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης: «Παρωδία» αποκάλεσε τη δίκη ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής Π. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι ανάλογες διαδικασίες συμβαίνουν «μόνο σε αφρικανικές χώρες». Ο επίσης κατηγορούμενος βουλευτής Ι. Λαγός, σε σχετική συνέντευξή του, αποκάλεσε με τη σειρά του τη δίκη «γελοιότητα» και «φάντασμα», δηλώνοντας ότι «το δικαστήριο κωλυσιεργεί», ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία θα είχε ήδη ολοκληρωθεί «με συνοπτικές διαδικασίες», αν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου δεν έχει τοποθετηθεί στα αιτήματα των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής για τη γρήγορη πρόοδο της δίκης, ενώ εκκρεμεί ακόμη συνάντηση μαζί του για το θέμα. Αξίζει να επισημανθεί ότι στις δικασίμους του Νοέμβρη, που ανακοίνωσε το δικαστήριο, συνεχίζεται ο ίδιος προγραμματισμός, ενώ από τις 10 δικασίμους οι 7 είναι στον Κορυδαλλό. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την επιτάχυνση της δίκης με αποκλειστική διεξαγωγή στο Εφετείο και απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα ζήτησαν πρόσφατα, με παρέμβασή τους στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθήνας Κ. Σταμαδιάνο, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ