Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντηρείται ο αποπροσανατολισμός γύρω από την ΕΡΤ

Τον αποπροσανατολιστικό καβγά γύρω από την ΕΡΤ συντηρούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκε χτες η συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ, όπου η βουλευτής της, Α. Ασημακοπούλου, είπε ότι «η ΕΡΤ μετατράπηκε σε όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας» και επιτέθηκε στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, λέγοντας ότι «μαύρο στην ΕΡΤ» είναι και οι απεργίες.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς υπερασπίστηκε τη σημερινή ΕΡΤ, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικαλούμενος μάλιστα την κερδοφορία της λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων και τη διαφάνεια στα οικονομικά της.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι «η ΕΡΤ είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ενώ συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής, τσακώνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Από τη μια μεριά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε κυβερνητικό φερέφωνο, όταν το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι δικές τους κυβερνήσεις, φτάνοντας στο σημείο να κλείσουν την ΕΡΤ. Και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, αναζητά άλλοθι στο "μαύρο" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, όπου η ΕΡΤ μετατρέπεται σε αντίγραφο εκείνης της εποχής, που καμία σχέση δεν έχει με αυτό για το οποίο πάλεψαν οι εργαζόμενοί της την εποχή του "μαύρου"».

Οπως τόνισε, τα δεδομένα για την ΕΡΤ είναι απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα, απουσία αντικειμενικής ενημέρωσης, μη τήρηση ακόμα και του απαράδεκτου νόμου για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ που παρουσίασε, το 2017 στις μεν τηλεοπτικές εκπομπές η συμμετοχή του ΚΚΕ ήταν 4,8%, ενώ όσον αφορά τα δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ ήταν 3,1%.

Ειδική αναφορά έκανε και για τους εργαζόμενους, καθώς πέρα από το γεγονός ότι παραγκωνίζονται οι μόνιμοι για να γίνονται εξωτερικές παραγωγές σε σύμπραξη με εταιρείες, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα ισχύουν όλες οι βλαπτικές αντεργατικές μεταβολές που έγιναν στο παρελθόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στους συμβασιούχους οφείλονται ακόμα υπερωρίες και αργίες, πριν ακόμα και από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ