Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τη νυχτερινή αποζημίωση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών σχετικά με τη μη καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη και Στ. Τάσσος.

Στην Ερώτησή τους σημειώνουν:

«Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εκτελούν υπηρεσία κατά τις νυχτερινές ώρες, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το Ν.4472/2017, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και τη χορήγηση νυχτερινής αποζημίωσης.

Ηδη έχουν παρέλθει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου και η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος, με αποτέλεσμα αυτός να μην ενεργοποιείται.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για το συγκεκριμένο θέμα, κατέθεσε στις 26/06/2018 σχετική Ερώτηση με αριθμό 7082, προς τους αρμόδιους υπουργούς. Τότε η κυβέρνηση απάντησε γενικόλογα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει χορηγήσει τη νυχτερινή αποζημίωση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί: Πότε η κυβέρνηση θα χορηγήσει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την αποζημίωση για τη νυχτερινή υπηρεσία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος;».

Ευχαριστήριο από την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Με επιστολή του το ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ευχαριστεί τους βουλευτές του ΚΚΕ για την Ερώτηση που κατέθεσαν σχετικά με την καταβολή των νυχτερινών αποζημιώσεων σε στρατιωτικούς.

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, επιτρέψτε μας να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που διαχρονικά επιδεικνύετε μέσα από την κοινοβουλευτική σας δραστηριότητα για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα πιο δυναμικά θα συνεχίσετε τον αγώνα σας για την αποκατάσταση όλων των αδικιών που υφιστάμεθα, όπως αυτές αποτυπώνονται μέσω της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Σ.)».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org