Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Δ. ΑΧΑΪΑΣ
Ο λαός έχει πικρή πείρα από το ρόλο του ΝΑΤΟ

Στον ρόλο ΜΚΟ, όπως η «Ελληνική Ενωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία» (ΕΕΑΕΣ) που διοργανώνει την εκδήλωση, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, τονίζοντας ότι η ΕΕΑΕΣ κινείται καθαρά από αμερικανοΝΑΤΟικούς κύκλους και εκπροσωπεί στην Ελλάδα το διεθνές δίκτυο «Eurodefense», που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '90 από τους Jacques Santers και Michel Barnier και έχει ιδρύσει και τμήμα νέων όπου μετέχουν νέοι ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Η «Eurodefense» έχει συμβούλια σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στόχο να αποκτήσει παραρτήματα σε όλη την ΕΕ. Σκοπός της είναι η διοργάνωση διεθνών συσκέψεων και συμποσίων, ώστε να αναλύονται σε βαθύτερο επίπεδο τα θέματα που απασχολούν σήμερα την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, να ενθαρρύνονται τα κοινά συμφέροντα και η ευρύτερη ιδέα της ευρωπαϊκής άμυνας και να παρουσιάζει προτάσεις σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεις αλλά και σε ανώτατα όργανα της ΕΕ.

«Δεν είναι τυχαίο - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ότι η εκδήλωση στην Πάτρα γίνεται σε μια περίοδο υλοποίησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για "γεωστρατηγική αναβάθμιση" στην περιοχή, με τη συμφωνία των Πρεσπών», ενώ τονίζεται ότι «είναι γνωστός ο ρόλος τέτοιων "μη κερδοσκοπικών" οργανισμών, που προσπαθούν να παρουσιάσουν τον λύκο ως αρνί, να εξωραΐσουν τον επικίνδυνο για τους λαούς ρόλο και δράση του ΝΑΤΟ».

Η Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης «που οδηγεί τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους στρατηγικούς τους σχεδιασμού» και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Οι λαοί γνωρίζουν ότι τα προβλήματα στον κόσμο, στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ για τις σφαίρες επιρροής και εκμετάλλευσης. Ο πατραϊκός λαός δεν μπορεί να δεχτεί την προπαγάνδα που τους αθωώνει, δεν θα τους βάλει προστάτες για την ασφάλειά του και θα είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσει δυναμικά σε τέτοιες προκλητικές εκδηλώσεις και τον "...διάλογο με ενημερωμένους πολίτες"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ