Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
Ο πατραϊκός λαός δεν έχει ανάγκη από ΝΑΤΟική προπαγάνδα

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, σημειώνει:

«Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την όξυνση των ανταγωνισμών, την απειλή για θερμό επεισόδιο, αλλαγή συνόρων, η κυβέρνηση μέσω ενώσεων και οργανώσεων προσπαθεί να μας καθησυχάσει και να αποδεχτούμε το θετικό ρόλο του ΝΑΤΟ.

Θέλουν να σβήσουν την εμπειρία, τη μνήμη του λαού, να ξεχάσουμε ποιοι επεμβαίνουν σ' όλο τον κόσμο και για ποια συμφέροντα. Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο πατραϊκός λαός δεν έχει ανάγκη από ενημέρωση για να μάθει για το ''νέο περιβάλλον ασφάλειας - η άποψη του ΝΑΤΟ'', ''κίνδυνοι Εσωτερικής Ασφάλειας, Συμμετοχική Ασφάλεια - Πρώτα ο πολίτης''.

Ξέρουμε ότι ασφάλεια μέσα στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει και γνωρίζουμε πολύ καλά από το παρελθόν ότι όταν μιλούν για κινδύνους Εσωτερικής Ασφάλειας, εννοούν πώς θα κρατήσουν το λαό σιωπηρό και υπό έλεγχο, τη στιγμή που έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση.

Ως δήμαρχος, έλαβα πρόσκληση και δεν θα συμμετάσχω στην ημερίδα με θέμα "Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον", που διοργανώνει η ΜΚΟ "Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία", σε συνέργεια με την οργάνωση "Γυναίκες για την Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς", οργανώσεις που προπαγανδίζουν τη δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και το γνωρίζουμε όλοι. Προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, μονοπωλίων. Εχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πώς γράφτηκε, πώς γράφεται και πώς θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει ο λαός άσπρη μέρα, χρειάζεται αυτός να είναι νοικοκύρης και αφέντης στον τόπο του, φίλος και συνεργάτης με όλους τους λαούς.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει λάβει σχετικές αποφάσεις, απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να κλείσουν όλες οι βάσεις, καμία αλλαγή συνόρων, κανένας φαντάρος, κανένα πλοίο έξω από τα σύνορά μας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org