Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ενα απέραντο παζάρι στο «έδαφος» της στρατηγικής τους σύμπλευσης

Σε προσκήνιο και παρασκήνιο και πάντα πάνω στο έδαφος της στρατηγικής σύμπλευσης όλων σε ό,τι αφορά τα βασικά ζητούμενα της αστικής τάξης, συνεχίστηκαν και χτες τα παζάρια και οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, και εξίσου αδιάφορα και εχθρικά για το λαό, χτες από τα επιτελεία του Μαξίμου διαρρεόταν πως το «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακροδεξιό του εταίρο αναμένεται να συμβεί σήμερα το απόγευμα, επισήμως, κατά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Αμυνας, κάτι που, σύμφωνα με όσα είπε και προχτές στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, θα δρομολογήσει διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το σενάριο αυτό φερόταν να ενισχύει και η στάση του Π. Καμμένου, ο οποίος χτες κατά τη συνεδρίαση του λεγόμενου Συμβουλίου Αμυνας (ΣΑΜ), φέρεται να είπε προς τους αρχηγούς των Επιτελείων ότι «είναι το τελευταίο ΣΑΜ όπου προΐσταμαι».

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, με τον Π. Καμμένο, κατά πληροφορίες, να προσανατολίζεται να ζητήσει αρνητική ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών, βάζοντας και θέμα κομματικής πειθαρχίας, και «κατά συνείδηση» αν μπει θέμα πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Λέγεται ότι τον ακολουθούν μόνο οι Θ. Κατσίκης και Μ. Κόλλια - Τσαρουχά.

Κύκλοι του Μαξίμου πάντως εξέφραζαν ξανά τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απ' τη Βουλή, προσθέτοντας στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Κατερίνα Παπακώστα, αν όχι όλους, τους περισσότερους βουλευτές των ΑΝΕΛ, και ορισμένους ακόμα π.χ. απ' το Ποτάμι και τους λεγόμενους «ανεξάρτητους» βουλευτές. Χτες μάλιστα είδαν το φως της δημοσιότητας φήμες ότι ο πρωθυπουργός παζάρεψε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο, τη θετική του ψήφο, με αντάλλαγμα μια θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, φήμες που η ΔΗΜΑΡ διέψευσε κατηγορηματικά. Στο μεταξύ, στελέχη του ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής τους στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, παρέπεμπαν σε συζήτηση που θα γίνει στην ΚΟ τους «εν ευθέτω χρόνω».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ