Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αθήνα και Λευκωσία συντονίζονται

Προετοιμάζονται για τις επερχόμενες διαβουλεύσεις οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου

Ο καθιερωμένος, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στόχος, περί «συντονισμού» των κινήσεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, «ενόψει σημαντικών διαβουλεύσεων γύρω από το Κυπριακό», είναι ο πρώτος που - εκτός από το εσωκομματικό παιχνίδι της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ - απασχολεί τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.

Ετσι λοιπόν, τα θέματα τακτικής στο Κυπριακό, ενόψει ενδεχόμενης επανέναρξης των συνομιλιών, θα συζητήσει με την κυπριακή κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου θα συζητήσει με την κυπριακή πλευρά ζητήματα τα οποία άπτονται της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και την τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί τους τελευταίους μήνες πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, κληθείς ν' αναφερθεί στην επίσκεψη Παπανδρέου, είπε ότι «η κάθοδος ομολόγου του στην Κύπρο θα δώσει την ευκαιρία στον Ελληνα ΥΠΕΞ να συνομιλήσει και με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και να επικοινωνήσει με τον κυπριακό λαό, για να αναφερθεί στην πολιτική, την οποία ακολουθεί η Ελλάδα, μέσα στο πλαίσιο της πλήρους στήριξης και συμπαράστασης, που προσφέρει ως μητέρα πατρίδα στον κυπριακό λαό».

Διαβουλεύσεις...

Εν τω μεταξύ νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, είχε, χτες, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλβάρο Ντε Σότο.

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε 45 λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ενδεχόμενο ο αξιωματούχος του ΟΗΕ να συναντηθεί και με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κύπρο, τις ημέρες που θα βρίσκεται στο νησί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, το Σάββατο, ο Αλβάρο ντε Σότο πέρασε την ημέρα του στα Κατεχόμενα με το Ραούφ Ντενκτάς, ενώ την Κυριακή ήταν προσκεκλημένος του Προέδρου Κληρίδη σε κρουαζιέρα στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα.

Χτες Δευτέρα ο Αλβάρο Ντε Σότο αναμενόταν να συναντηθεί στα Κατεχόμενα με τον Ραούφ Ντενκτάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχίζουν πάλι οι απευθείας συνομιλίες(2003-01-14 00:00:00.0)
Μετά την Κοπεγχάγη η πιθανή συμφωνία(2002-11-30 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι επαφές και οι συναντήσεις(2002-08-31 00:00:00.0)
Κίνδυνο πολέμου βλέπουν οι Βρετανοί(2002-08-27 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συνομιλιών(2002-02-20 00:00:00.0)
Για συνεταιρισμό δύο κρατών κάνουν λόγο οι Τούρκοι(2002-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ