Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Ομιλία εφ' όλης της ύλης

Συνεδρίασε το προηγούμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ

Τις τελευταίες εξελίξεις στα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα της χώρας, αλλά και το πρόγραμμα δράσης του ΔΗΚΚΙ για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και το τέλος του χρόνου, ήταν τα δυο θέματα που ανέπτυξε στην ομιλία του ο πρόεδρός του Δ. Τσοβόλας κατά τη διάρκεια της συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ την «απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, για συμμετοχή στην αποπροσανατολιστική ΝΑΤΟική Δύναμη ελληνικών ενόπλων δυνάμεων», ειδικά, ανέφερε, «όταν είναι πλέον γνωστό, ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιείται κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια».

Παράλληλα, ο ίδιος στη συνέχεια, έκανε λόγο «για παταγώδη αποτυχία της οικονομίας και ειδικότερα της δημοσιονομικής πολιτικής». Συγκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε ότι «διογκώνεται η ανεργία» και «μειώνεται το κοινωνικό κράτος» και ανέφερε ότι «ο αγροτικός πληθυσμός βρίσκεται σε τραγική κατάσταση». Συγχρόνως στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις κυβέρνησης και ιεραρχίας της Εκκλησίας, λέγοντας ότι «η νέα όξυνση στην ανούσια αντιπαράθεση κυβέρνησης και αρχιεπισκόπου, ολοκληρώνουν το αρνητικό κλίμα και την απογοήτευση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΚΠΕ, ο Δ. Τσοβόλας είπε ότι το ΔΗΚΚΙ «αγωνίζεται για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και για να πετύχει στην κατεύθυνση αυτή» χρειάζονται τρεις βασικές προϋποθέσεις: «Να δίνει το ΔΗΚΚΙ ενιαία εικόνα. Να οικοδομήσει οργανώσεις μάχης, πρωτοβουλίας και λαϊκής συμμετοχής. Να αναδείξει και να εμπιστευτεί τον ανθρώπινο παράγοντα». Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η τακτική που θα ακολουθήσει το ΔΗΚΚΙ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, θα δημοσιοποιηθεί μετά τη σύσκεψη «του Εθνικού Κοινωνικού Συμβουλίου Προγραμματισμού», που θα γίνει στις 22 και 23 του Σεπτέμβρη, και σύμφωνα με τον Δ. Τσοβόλας «εκεί θα συζητηθεί η τακτική που θα ακολουθήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ