Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αναμένουν νέες επιθέσεις «φιλίας» από το ΠΑΣΟΚ

Σε περίοδο όξυνσης των τόνων της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται ο Συνασπισμός, λαμβάνοντας θέση στο παραπλανητικό παιχνίδι εντυπώσεων που ξετυλίγεται ενόψει της ΔΕΘ και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών, αλλά και ενόψει του Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος. Ο ΣΥΝ θα πρέπει να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, αναμένοντας νέες «επιθέσεις φιλίας» από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επιθέσεις που εάν και εφόσον εκδηλωθούν, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τρόπο συνεπή και με την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΝ, αλλά και με τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με το κυβερνών κόμμα.

Δηλωτικές της τακτικής που αναμένεται να ξεδιπλώσει ο ΣΥΝ το επόμενο διάστημα είναι οι δηλώσεις στελεχών του, αλλά και του ίδιου του προέδρου Ν. Κωνσταντόπουλου. Χτες ο Ν. Χουντής, μέλος της ΠΓ, θεώρησε σκόπιμο να διευκρινίσει, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ότι το «προσκλητήριο Σημίτη για "εθελοντική" υποστήριξη της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής δεν αφορά το Συνασπισμό»! Εκανε ακόμη λόγο για προσυνεδριακή διαδικασία που πριμοδοτεί προσωπικές στρατηγικές και στηλίτευσε τα προσκλητήρια προς την Αριστερά ως «επιχειρήσεις συγκομιδής προθύμων να στηρίξουν μια πολιτική που αποδοκιμάζεται». Τέλος, επανέλαβε πως ο ΣΥΝ θα συνεχίσει την κοινή δράση μέσα από το Χώρο Διαλόγου...

Να υποβαθμίσει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο επιβεβαίωσης της ηγεσίας του επιχείρησε ο Ν. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», όπου επιπροσθέτως εκτίμησε ως θετική κάθε πρωτοβουλία που προέρχεται από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αρκεί αυτή να είναι... έντιμη, να αντικατοπτρίζει συνέπεια λόγων και έργων.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ, επέρριψε το σύνολο της ευθύνης για τη μη επίτευξή της στο κυβερνών κόμμα, μια και όπως ισχυρίστηκε ο σοβαρός διάλογος με την αριστερά προϋποθέτει αλλαγές πολιτικής και διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, πράγμα το οποίο βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να πράξει. Με λίγα λόγια, «εμείς θέλουμε, αυτοί όχι»...

Από τη συνέντευξη δε θα μπορούσε να απουσιάζει το εγκώμιο του «Χώρου Διαλόγου» και της «νέας ποιότητας που εισάγει». Αλλά ούτε και η κατάσταση στα Βαλκάνια, την οποία με μια επιπόλαια προσέγγιση ο Ν. Κωνσταντόπουλος χρέωσε στις «ανόητες και αλλοπρόσαλλες επιλογές μαθητευόμενων πλανηταρχών, στρατηγών και πολιτικών», απονευρώνοντας την πολιτική και οικονομική διάσταση των όσων τεκταίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Αναφορικά με τη ΝΑΤΟική παρουσία εντόπισε και περιόρισε το πρόβλημα στη συμμετοχή στρατιωτών από γειτονικές της ΠΓΔΜ χώρες και όχι σε αυτή καθεαυτή την παρουσία στρατευμάτων κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ