Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κραυγή απόγνωσης από παντού

Λόγια μεστά, ανθρώπινα, απλά, όπως τα νιώθουν και ζουν απλοί άνθρωποι, καλοπροαίρετοι που δε θέλουν, όπως το τόνισαν, προσωπικά ρουσφέτια, αλλά μόνο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασία για να μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους. Να ζήσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια αντί της μιζέριας και της ανέχειας που τους καταδικάζουν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Ηταν τα λόγια που αντάλλαξαν οι κάτοικοι που ζουν στην πανέμορφη, αλλά εγκαταλειμμένη περιοχή της νοτιοδυτικής πλευράς της Πίνδου, στις παρυφές του εθνικού δρυμού της Πίνδου Βάλια Κάλντα, με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και την αντιπροσωπεία του Κόμματος. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος περιόδευσε εκεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε περιοδεία στα χωριά του Καποδιστριακού Δήμου Γόργιανης (Παπαδίτσα, Κηπουρειό, Πριόνια - Καλλιθέα, Τούργια - Κρανιά, Μικρολίβαδο και Περιβόλι) στο Ν. Γρεβενών.

Τα λόγια των κατοίκων, σ' όλα τα χωριά, «κοφτερό μαχαίρι», επαναλαμβάνονταν σε κάθε συνάντηση και σ' όλες τις συζητήσεις, προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Από το '50 μέχρι σήμερα μας χτυπάνε στην πλάτη και μας υπόσχονται. Αλλά εγώ ούτε ένα δρόμο δεν είδα να φτιάχνουν. Ούτε να μας επισκεφθούν τα παιδιά μας δεν μπορούν εδώ. Πώς να ζήσουμε; Δεν έχουμε συγκοινωνία, δεν έχουμε γιατρούς, μας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Οι κυβερνήσεις μας ξέχασαν, βοηθήστε μας. Επιτέλους, ας κόψουν από την πίτα με τα έργα βιτρίνας να φτιάξουν και σε μας εδώ ένα δρόμο να 'ρχεται γιατρός, να αναπτυχθεί η περιοχή μας. Δε ζητάμε τίποτα μεγάλο!» Ετσι απλά. Να μπορέσουν να μείνουν στα χωριά τους ζητάνε, τίποτα περισσότερο...

Φυσικά, η Αλέκα Παπαρήγα διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ ασφαλώς και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του. Αλλωστε, όπως εξήγησε, ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του ΚΚΕ ως κόμμα, είναι για να υπηρετούμε τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους, ανθρώπους σαν εσάς. Αλλιώς δε θα χρειαζόμαστε να υπάρχουμε. «Ομως, επειδή δε θέλουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, σας λέμε πως θέλει αγώνα, και τον αγώνα το δικό σας, ολόκληρου του λαού για να αποσπάσουμε φιλολαϊκές λύσεις», απάντησε σταράτα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ