Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ίδιο όραμα έχουν όλοι τους

Επτά εκατομμύρια είκοσι επτά χιλιάδες και επτά (7.027.007) είναι ο αριθμός που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, μου λέει μπαίνοντας ο Αποστόλης, που τερμάτισε απροσδόκητα τις θερινές διακοπές του και βρέθηκε πρωί πρωί στο γραφείο του. Ο Χριστόδουλος, συνέχισε, πήρε τρία εκατομμύρια οκτώ χιλιάδες εννιακόσιες μία (3.008.901) υπογραφές. «Πες μας μια καλημέρα, βρε Αποστόλη, πρώτα», τον διέκοψα. Χάρηκα που τον είδα, γιατί τον είχα επιθυμήσει, αλλά δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ ότι τώρα που γύρισε θ'αρχίσει να με καταδυναστεύει κι εγώ πολλές φορές θα υποχωρώ γιατί έχω αδυναμία στα νιάτα, κι όπως ξέρετε ο Αποστόλης, είναι τρεις εβδομάδες νεότερός μου... Η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:

Αποστόλης: Καλημέρα. Πολλοί θα σου πουν καλημέρα, όχι όμως αυτά που θα σου πω εγώ. Λοιπόν άκου και γράφε.

Εγώ: Αποστόλη, δε θέλω να γράψω για το Χριστόδουλο. Δε διασκεδάζω πια. Ούτε εγώ ούτε ο κόσμος που μπορεί να γέλασε στην αρχή με το δημόσιο ηθικό «στριπτίζ», του Χριστόδουλου και της ΝΔ, με τη φανερή νίκη του εκπροσώπου της εκκλησίας Χριστόδουλου για την υπέροχη ερμηνεία του στην τραγωδία «Τα Επτά Ευτυχισμένα Χρόνια Του Τυφλοκωφάλαλου Ιερέως». Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ζητήματα που καίνε και δεν αφήνουν περιθώριο για αστεία, για στημένους «καβγάδες για το πάπλωμα» και για όργιο των ΜΜΕ, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα, στην τηλεόραση και στα παράθυρα. Τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει αυτό το διεθνές ρεζιλίκι στη γέννησή του. Ομως δεν το σταματούν για να επιβεβαιωθεί ότι κρατάνε αυτή την κωμωδία γιατί τους συμφέρει στα σχέδια αποκοίμισης του ελληνικού λαού.

Αποστόλης: Μπράβο. Συμφωνώ απόλυτα. Εκείνο που ήθελα να πω...

Εγώ: Αφού συμφωνείς γιατί ανοίγεις κουβέντες που με τρελαίνουν; Δίπλα μας ματώνει και αφανίζεται η ΠΓΔΜ, ο κ. Τσοχατζόπουλος ομολογεί ότι θα αλλάξουν τα σύνορά μας, αλλά αυτός λέει,... δεν ανησυχεί για την Ελλάδα. Αυτό πια κι αν είναι νέο! Ποιος απ' αυτούς ανησυχεί για την Ελλάδα; Οχι μόνο δεν ανησυχούν, όχι μόνο δεν τους νοιάζει, αλλά συμμαχούν με ξένους δολοφόνους και πολεμούν λυσσαλέα αυτούς που πραγματικά ανησυχούν και τους νοιάζει. Το ΚΚΕ τα έχει πει, τα έχει προβλέψει, τα έχει γράψει. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το κυνηγάνε με μίσος. Πορείες, διαδηλώσεις, ομιλίες συγκεντρώσεις, εορτασμοί είναι σαν να μην έγιναν. Το ΚΚΕ, το τρίτο κόμμα, κοντά στ' άλλα το έχουν αποκλείσει από κάθε εμφάνιση στην τηλεόραση. Και είναι το τρίτο κόμμα. Τόσο δύσκολο είναι να δέχονται τον αρχιεπίσκοπο στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο, μόνο για χριστιανικά θέματα; Δηλαδή ΠΟΤΕ. Γιατί δε χρειάζεται να έχεις δίπλωμα θεολόγου ούτε να αποστηθίσεις την Παλιά και Νέα Διαθήκη για να ξέρεις ότι αυτός που είναι κουφός στον ανθρώπινο πόνο, δεν μπορεί να είναι χριστιανός. Και φυσικά μαζί μ' αυτόν υπεύθυνοι είναι όλοι οι ανώτεροι ιερείς, που αποτελούν τη διοίκηση της εκκλησίας, γιατί τον υποστηρίζουν άλλοι ενεργά, άλλοι με τη σιωπή τους και άλλοι με μικροτσιμπήματα, που είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Οταν η απαρτία της Ιεράς Συνόδου εμφανίζεται στην τηλεόραση και μαυρίζει ο τόπος, τι πρέπει να φανταζόμαστε εμείς; Ράσα χωρίς κεφάλι; Τι θα γίνει αν ο Μεγαλοδύναμος διατάξει το Χριστόδουλο να πάει να εγκατασταθεί στην Αμερική και να διδάσκει τους μετανάστες μόνο με ξεχασμένα από καιρό ανέκδοτα; Η Ιερά Σύνοδος δέχεται ότι ο Χριστόδουλος είναι όχι μόνο ο καλύτερός τους, αλλά και αναντικατάστατος; Ενας δίνει κακό όνομα σ' όλους ιδιαίτερα όταν είναι αρχηγός. Σίγουρα υπάρχουν και παπάδες που είναι καλοί και αγαθοί, που πιστεύουν στην αποστολή τους, που πιστεύουν στην ειρήνη, στην αγάπη, επομένως και στο Χριστό.

Αποστόλης: Θα μ' αφήσεις να σε ρωτήσω κάτι;

Εγώ: Γιατί τι πράγμα;

Αποστόλης: Για το Χριστόδουλο, για τη ΝΔ και...

Εγώ: (Εχω παρασυρθεί από τα νεύρα μου και τον διακόπτω πάλι). Και για το ΠΑΣΟΚ; Αμάν βρε Αποστόλη. Τα είπαμε. Το ίδιο όραμα έχουν όλοι τους. Ιερή συμμαχία μεταξύ τους για την παραπλάνηση και καθυπόταξη του λαού και από την άλλη ανταγωνισμός για το ποιος θα πάρει το Χρίσμα από το ΝΑΤΟ, για να τρώει καλύτερα, βασανίζοντας το λαό και πουλώντας την Ελλάδα. Είμαστε οι πολλοί θα το επιτρέψουμε; θα δεχτούμε να μας κοροϊδεύουν με διάφορα ψευτοδιλήμματα, όπως ποιος είναι καλός και ποιος κακός και αν είναι ήρωας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή πληροφόρησε τον κ. Χριστόδουλο ότι αυτό που ζητά είναι αντισυνταγματικό;

Αποστόλης: Θα μ' αφήσεις να κάνω την ερώτησή μου;

Εγώ: Και βέβαια.

Αποστόλης: Τι «και βέβαια». Μ' έχεις διακόψει εκατό φορές. Αφησέ με να τελειώσω και μου απαντάς όποτε θέλεις. Να η ερώτηση: «Οι ψήφοι που η ΝΔ έδωσε στο Χριστόδουλο τι θα γίνουν; Θα εξακολουθήσει να τις μοιράζεται μαζί του ή θα της αποσύρει και θα μείνει ο Χριστόδουλος μόνο μ' αυτούς που κάψανε τα βιβλία του Ανδρουλάκη»;

Αντε γεια...


του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ