Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Χαμηλοί τόνοι, αλλά πάντα στη δημοσιότητα

Με χαμηλότερους τόνους αλλά με την πρόθεση να συντηρήσουν τη δημοσιότητα για το θέμα των ταυτοτήτων, συνέχισαν τη μεταξύ τους ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση η κυβέρνηση και η ιεραρχία της Εκκλησίας. Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε κήρυγμά του σε ναό του Μοσχάτου έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» με την οποία επιχειρείται να αποδοθούν πολιτικές βλέψεις και φιλοδοξίες στο πρόσωπό του. Με στόχο να διατηρήσει τη συσπείρωση του πληρώματος της Εκκλησίας γύρω από την ιεραρχία, επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί διωκόμενης πίστης και «αποχριστιανοποίησης».

Από την κυβερνητική πλευρά, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δεν απέκλεισε μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί προπαρασκευαστική συνεργασία της Ιεράς Συνόδου με το υπουργείο Παιδείας για τα θέματα που θα συζητηθούν. Ο κ. Ευθυμίου επανέλαβε ότι το θέμα των ταυτοτήτων «έχει κλείσει, τόσο νομικά, όσο και ουσιαστικά».

Σήμερα, η Συνοδική Επιτροπή για τις ταυτότητες θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, ενώ θα αρχίσουν και οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τη νέα της σύνθεση. Το ενδιαφέρον γι' αυτή τη συνεδρίαση εστιάζεται στη διαμόρφωση των συσχετισμών στη Σύνοδο καθώς στη νέα της σύνθεση περιλαμβάνονται μητροπολίτες της «αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ