Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Υπαγορεύουν στο λαό υποταγή και μοιρολατρία

Προπαγάνδα υπέρ της αντιλαϊκής πολιτικής και διαστρέβλωση του πραγματικού περιεχομένου του 1821, οι δηλώσεις μετά την παρέλαση

Με κορόνες περί «εθνικής ομοψυχίας» και ωμή προπαγάνδα για τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που πτωχεύει το λαό, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία προσπάθησε στις δηλώσεις της μετά την παρέλαση να φέρει στα μέτρα της πλουτοκρατίας το σύγχρονο νόημα της 25ης Μάρτη.

«Δεν θα λυγίσουμε, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, αναγορεύοντας αυθαίρετα σε στόχο του λαού την προσπάθεια της ντόπιας πλουτοκρατίας και της ΕΕ να διαχειριστούν προς όφελός τους την κρίση. Στο ίδιο πνεύμα, ζήτησε «ομόνοια και σύμπνοια», δηλαδή ταξική συναίνεση, για να ευοδωθεί η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, δε δίστασε να απαιτήσει από το λαό να παραδειγματιστεί από τη «γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη» των αγωνιστών του 1821, που «μας έδωσαν την ελευθερία μας», για να κερδηθεί σήμερα η «εθνική μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας μας»! Πρόκειται για προκλητική διαστρέβλωση του περιεχομένου της Επανάστασης του 1821, που στις μέρες μας παραδειγματίζει για ανυπακοή και ξεσηκωμό, με στόχο την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Η Ιστορία «μας θέλει όλους ενωμένους, μπροστά στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Να ξεπεράσουμε την κρίση, να την αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε πάλι με αισιοδοξία το μέλλον», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος. Ζήτησε και αυτός υποταγή του λαού στη βαρβαρότητα, λέγοντας ότι πρέπει «να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά που μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας το μέλλον. Να ενώσουμε δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε την κρίση (...) μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας».

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή για τις δηλώσεις των επισήμων μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στο λαό εξαθλίωση και αλυσίδες είναι η πλουτοκρατία, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν, είναι σήμερα οι εχθροί του λαού και όλοι κρίνονται από το τι θέση παίρνουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org