Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
Συνεπής στην τακτική της διγλωσσίας...

Καλωσορίσατε στην πόλη μας.

Συνεπής στην τακτική της συναίνεσης, της διγλωσσίας. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης, παρά τους κεραυνούς που εξαπέλυε το προηγούμενο διάστημα για την κυβέρνηση που εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη και καθυστερεί στην υλοποίηση των έργων που εδώ και χρόνια έχει εξαγγείλει, τελικά χτες το απόγευμα στο αεροδρόμιο υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων τον πρωθυπουργό αυτής της κυβέρνησης. Δίπλα του και ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος που μόλις προχτές ζητούσε παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τους ίδιους λόγους.

«Αναγνωρίζουμε και τιμούμε κάθε θετική προσπάθεια», είπε ο Π. Ψωμιάδης. Και πρόσθεσε: «Ολοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να κλείσουμε τις πληγές του χτες και να σηκώσουμε ακόμη πιο ψηλά τη Θεσσαλονίκη, την πατρίδα μας». Και ευχήθηκε καλή διαμονή.

Παρά τα καλά του λόγια όμως, οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν αγνώμονες. Τον αντάμειψαν με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός της δεξιάς πολιτικής ανέβηκε στο βήμα για να πουλήσει νέα παραμύθια, διαστροφικά. Μίλησε για αυξανόμενη δυναμική της πόλης. Κάτι που όπως είπε, φαίνεται «από το γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δουλεύουν εδώ, ότι το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει και δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει τα στατιστικά στοιχεία για να το διαπιστώσει». Αλλωστε μόνο αυτά συνηγορούν - και όχι πάντα - στην εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση.

Και όλοι μαζί, δεξιοί και δεξιοί, πήραν το δρόμο για τη νέα φιέστα ομοψυχίας στο χώρο της ΔΕΘ.


Α.Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ