Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλεύουμε να οικοδομηθεί το μέτωπο του λαού

Στο Αγρίνιο μίλησε ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται η νεολαία στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όπου και φέτος στήθηκε η γιορτή της ΚΝΕ. Ο χώρος ντύθηκε με περίπτερα με πλούσια θεματολογία και το «άνοιγμα» των εκδηλώσεων έκανε ο Στράτος Καλλόνης, Γραμματέας του ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία από νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα, αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο και συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Νέμεσις» και έκλεισε με συναυλία από τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που μίλησε στη χτεσινή εκδήλωση, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα μιας άλλης κοινωνίας σημείωσε: «Οταν καταγράφεται ότι 1,2 δισ. άνθρωποι ζουν με ένα δολάριο την ημέρα και άλλα 2,8 με 2 δολάρια. Οταν συνέχεια αυξάνονται αυτοί που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οταν το 20% των πλουσιότερων της Γης ελέγχει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εισοδήματος και 300 άνθρωποι έχουν περιουσία και εισόδημα όσο ο μισός πλανήτης. Οταν αυτοί που διευθύνουν την παραγωγή, για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους, μας ταΐζουν ψοφίμια, θάνατο και διοξίνες, ενώ μπορούμε να παράγουμε υγιεινά τρόφιμα για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Οταν οι πολεμικές συγκρούσεις φουντώνουν και πολλαπλασιάζονται», τόνισε,... «τότε ασφαλώς το πρόβλημα μιας άλλης κοινωνίας (έξω από τους μονόδρομους του κεφαλαίου) δεν είναι ζήτημα δυνατότητας ή εποχής. Είναι ζήτημα αναγκαιότητας, κατεύθυνσης της πάλης και του προσανατολισμού του εργατικού κινήματος, του λαϊκού αγώνα. Και η εποχή μας στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο καταγράφει και καθημερινά αναδείχνει αυτή τη δυνατότητα».

«Εμείς δε μασάμε τα λόγια μας, δε δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες», προσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Θ. Τζιαντζής, και συνέχισε: «Δε ζητάμε να μας εξουσιοδοτήσετε, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα, για να λύσουμε τα προβλήματα για λογαριασμό σας. Ο λαός είναι δημιουργός της ιστορίας. Γι' αυτό εκείνο που ζητάμε, εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι να μπει σε κίνηση ο αγώνας, η δημιουργικότητα του λαού σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Εκείνο που παλεύουμε είναι να οικοδομηθεί το μέτωπο του λαού. Για μια εξουσία που θα έχει το λαό πραγματικά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής και στη διεύθυνση των κρατικών υποθέσεων, με νέους θεσμούς φτιαγμένους μέσα στη λαϊκή δράση και στην ταξική πάλη», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ