Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ - 68η ΔΕΘ
Πασαρέλα ψηφοθηρίας με κηρύγματα ... λιτότητας!

Το εισιτήριο του ...παραδείσου - κατά τον πρωθυπουργό - δεν είναι άλλο παρά η διαρκής λιτότητα!

Motion Team

Το εισιτήριο του ...παραδείσου - κατά τον πρωθυπουργό - δεν είναι άλλο παρά η διαρκής λιτότητα!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Του απεσταλμένου μας ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ).--

Η προεκλογική πασαρέλα με επικεφαλής του κυβερνητικού θιάσου τον κ. Κ. Σημίτη βρίσκεται από χτες στη Θεσσαλονίκη, όπου με αφορμή τα εγκαίνια της 68ης ΔΕΘ δίνει τριήμερες «παραστάσεις» εξαπάτησης, δημαγωγίας και ψηφοθηρίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

Χτες, ο Κ. Σημίτης, με την ομιλία του στα εγκαίνια της Εκθεσης, αφού παράστησε την Ελλάδα σαν μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της ...Εδέμ, επέστησε την προσοχή στους Ελληνες ότι αν θέλουν την ολοκληρωτική συμμετοχή στον ...παράδεισο θα πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται.

Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι το εισιτήριο του ...παραδείσου - κατά τον πρωθυπουργό - δεν είναι παρά η διαρκής λιτότητα! Οπως ξεκαθάρισε ο κ. Σημίτης, αν και «πολλοί πιστεύουν ότι η μακροχρόνια προσπάθεια για σταθερότητα... είναι πια αρκετή», εντούτοις, πρόσθεσε, «εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοια, χωρίς σχέση με την πραγματικότητα, αιτήματα»!!!

Ελλάδα ...παράδεισος!

Η ομιλία του πρωθυπουργού υπήρξε ενδεικτική του προεκλογικού κλίματος παραχάραξης της αλήθειας, στο οποίο θα κινηθεί ο τόπος τους επόμενους μήνες.

Ετσι: Ενώ επί των ημερών του η μάζα των φτωχών της χώρας είδε τα εισοδήματά της να υπολείπονται κατά 6 φορές των εισοδημάτων που απομυζά η κάστα των εύπορων Ελλήνων, ο κ. Σημίτης μίλησε για «αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων»!

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει, εκείνος μίλησε για «μείωση της ανεργίας»!

Σε μια περίοδο που οι Ελληνες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο και εισπράττουν μισθούς πείνας που εξατμίζονται από την ακρίβεια, ο κ. Σημίτης μίλησε για «αύξηση της ευημερίας», για «κοινωνική σύγκλιση» και «κοινωνική αλληλεγγύη»!

Εκεί, δε, που επιστράτευσε κάθε δημαγωγικό οίστρο ήταν μιλώντας για την Ελλάδα των «έργων» και του «Ολυμπιακού ιδεώδους». Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε χιλιόμετρο που εγκαινιάζει ο κ. πρωθυπουργός «πάει» με το δισεκατομμύριο που αρπάζουν οι εργολάβοι, και κάθε Ολυμπιακή αναφορά θυμίζει το «τιμολόγιο» που θα κληθεί να καταβάλει ο ελληνικός λαός μετά το 2004...

Ολη η φροντίδα, φυσικά, του πρωθυπουργού είναι και ήταν και χτες το εκλογικό (εκτός ...απροόπτου) 2004. Και τούτο διότι - κατά τον κ. Σημίτη πάντα - μπορεί «η Ελλάδα του 2003 να μη συγκρίνεται ούτε με την Ελλάδα του 1992, αλλά ούτε και με την Ελλάδα του 2002», όμως «οι δυσκολότερες μάχες βρίσκονται μπροστά μας», αφού «μπροστά μας βρίσκεται το 2004, ένα από τα πιο κρίσιμα έτη για τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνισμού», όπως είπε...

Θα σας κάνουμε και ...γιοφύρια!

Υπ' αυτή την έννοια οι Ελληνες πρέπει να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ διότι «την τετραετία 2004-2008 κρίνεται η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας για τη σύγκλιση της χώρας με το μέσο όρο της ΕΕ σε όλους τους τομείς και κυρίως στην οικονομία», ενώ ταυτόχρονα «το 2004 είναι χρονιά-σταθμός για την Ελλάδα και τον ελληνισμό των τελευταίων 30 χρόνων». Και τούτο επειδή «τώρα θα πρέπει να πετύχουμε να επιλύσουμε, να δώσουμε οριστικά θετική διέξοδο - κατά τα λεγόμενά του - στα δυο εθνικά μας θέματα», το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Αυτό επιτάσσει το Ελσίνκι, ήταν η «ανάγνωση» της γνωστής συμφωνίας από τον κ. Σημίτη...

Οσο, πάντως, για τα ...εχέγγυα που έχει να προσφέρει, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε. Μάλλον θα πρόκειται - προφανώς - για τα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», «ζήτω το "σχέδιο Ανάν"», οι συμφωνίες τύπου Μαδρίτης, Ελσίνκι κλπ...

Ετσι, αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ξανά ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα παραπάνω, θα έχει πια κερδίσει οριστικά - όπως ανέφερε - και την ΟΝΕ και το ευρώ, και ευρύτερη διάχυση της ευημερίας, και ένταξη της Κύπρου, και προοδευτική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και μεγάλα έργα υποδομής, και νίκη επί της τρομοκρατίας, και ολόπλευρη ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης και της ασφάλειας της χώρας, και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση και το κοινωνικό κράτος, και γιοφύρια θα σας φτιάξουμε (αυτό το τελευταίο δεν το είπε)... Είπε, όμως, ότι θα έχουμε ...καλύτερη δημοκρατία (με τον καλπονοθευτικό νόμο που επεξεργάζονται) και διαφάνεια (με τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες»)...

Ψηφοθηρία με ...αυτοπεποίθηση

Περισσότερο από όλα, όμως, αυτό που κέρδισε ο λαός τα προηγούμενα χρόνια και θα κερδίσει οριστικά (επίσης) αν ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ, θα είναι «η ανάκτηση της εθνικής μας αυτοπεποίθησης»! Επ' αυτού ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός. Αλλωστε, το επανέλαβε δυο-τρεις φορές: «Εθνική αυτοπεποίθηση»...

Σε αυτό το προεκλογικό σκηνικό, λοιπόν, δε θα μπορούσαν να λείψουν φράσεις για την «κρίσιμη τετραετία 2004-2008» που έρχεται καθώς και για την «τετραετία υψηλού ρίσκου», όπως τη χαρακτήρισε.

Επειδή, όμως, ο πρωθυπουργός μίλαγε και σε ένα ακροατήριο που ...«γνωρίζει» (επιχειρηματίες και γενικώς κεφαλαιούχοι), τη στιγμή που υποκρινόταν τα περί κοινωνικής ευαισθησίας (μίλησε για το «κοινωνικό πακέτο» και προανήγγειλε για άλλη μια φορά τη «Χάρτα σύγκλισης»), φρόντισε να τους «κλείσει το μάτι». Τους υπενθύμισε, λοιπόν, ότι τα περί «κοινωνικού πακέτου» και «Χάρτας σύγκλισης» δεν είναι παρά τα «καθρεφτάκια» για τους ιθαγενείς.

Στην πραγματικότητα, όπως τόνισε με έμφαση, η κυβέρνησή του είναι εκείνη που «προχώρησε στη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που γνώρισε ποτέ η χώρα» (!), όπως υπενθύμισε στην ολιγαρχία. Και συνέχισε: «Αυτή την πολιτική ακολουθούμε πιστά τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον...»!!!

Ως εκ τούτου, αν και «πολλοί πιστεύουν, ότι η μακροχρόνια προσπάθεια για σταθερότητα, ότι η συστηματική προγραμματισμένη επιδίωξη των τελευταίων ετών είναι πια αρκετή. Εδώ και τώρα να ξεπεράσουμε όλες τις υστερήσεις. Εδώ και τώρα να εξισώσουμε όλες τις παροχές στη χώρα με εκείνες του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε πρόκειται για μισθούς είτε για επιδόματα είτε για δικαιώματα. Να αυτοτοποθετηθούμε έτσι στο μέσο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», εντούτοις κατά τον πρωθυπουργό, «αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος για την ταχύτατη επιστροφή στο παρελθόν μιας ασταθούς οικονομίας σε συνεχή κρίση και της υποβάθμισης του επιπέδου ζωής των εργαζομένων» και έτσι, όπως είπε, «εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοια, χωρίς σχέση με την πραγματικότητα, αιτήματα. Θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον την πολιτική που εξασφαλίζει την ευημερία του πολίτη»!!!

Και όλα αυτά διανθισμένα με φρασούλες ...αποκήρυξης των νεοφιλελεύθερων συνταγών!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ