Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλο πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του κεντρικού τετραημέρου του 29ου Φεστιβάλ στην Αθήνα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του κεντρικού τετραήμερου κορύφωσης της μεγάλης πορείας του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το πρόγραμμα (αναλυτικά στο διπλανό πίνακα) αναφέρεται στις κεντρικές εξέδρες κι τους άλλους χώρους της μεγάλης πολιτείας, που ήδη έχουν ξεκινήσει να στήνουν τα μέλη της ΚΝΕ στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, για να ανοίξει τις πύλες της στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη.

Τίποτα δε θα λείπει και από το φετινό Φεστιβάλ, το οποίο συμπίπτει με την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ και πέφτει σε μια περίοδο που τα προεκλογικά κηρύγματα ξεκίνησαν να ηχούν με στόχο τη χειραγώγηση και της νεανικής ψήφου. Για όλα όσα ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα, για τα προβλήματα και τα αιτήματα της νέας γενιάς, για τις εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς, για τον αθλητισμό, την τέχνη, για όλες τις πτυχές της ζωής θα μπορέσουν να συζητήσουν και να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Στην πολύχρωμη και πολύβουη αυτή πολιτεία, θα υπάρχουν περίπτερα ξένων εργατών, θεραπευτικών κοινοτήτων, εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, φορέων του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, βιβλιοπωλεία, χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων, κινηματογράφος, παιδότοπος με πλούσιο δημιουργικό πρόγραμμα τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.


Ξεχωριστή στιγμή θα είναι η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, την Κυριακή 21/9, στις 8:30 μ.μ. και η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμη Γκιώνη, το Σάββατο 20/9, στις 9:30 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα.

Συνάντηση διεθνούς σημασίας

Τη διεθνή διάσταση που παίρνει το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Λίγους μήνες μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ, με αναμμένη τη φωτιά στη Μέση Ανατολή, οξυμένες τις ιμπεριαλιστικές απειλές εναντίον της Κούβας, οι διεθνείς εξελίξεις δεν προδιαγράφονται αισιόδοξες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι η απάντηση που δόθηκε από τους λαούς και τους νέους που συσπειρώθηκαν κατά χιλιάδες στις γραμμές του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστικών και προοδευτικών δυνάμεων, καταδεικνύει το αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό. Συνεχίζοντας τον κοινό βηματισμό στους αγώνες με δεκάδες οργανώσεις νεολαίας, η ΚΝΕ ανανεώνει το ραντεβού της μαζί τους στο 29ο Φεστιβάλ για να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς.

Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει στο Φεστιβάλ:

ΕΔΟΝ (Κύπρος), Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών, ΚΝ Πορτογαλίας, Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, Ενωση ΚΝ Ισπανίας, Σοσιαλιστική Εργατική Γερμανική Νεολαία, Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι), Ενωση ΚΝ Ρώσικης Ομοσπονδίας, ΚΝ Γεωργίας, Νεολαία Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ΚΝ Βρετανίας, ΚΝ Αλβανίας - «Κεμάλ Στάφα», Νεολαία ΚΚ στη Δανία, ΚΝ Ισραήλ, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας Παλαιστίνης, Ενωση Νεολαίας Μπαχρέιν, Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου, Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Συρίας - «Χαλίντ Μπαγκντάς», Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Συρίας, ΚΝ Κούβας, ΚΝ Βενεζουέλας, Πανινδική Ομοσπονδία Νεολαίας, Γενική Ενωση Φοιτητών Ιρακινής Δημοκρατίας, Εθνική Ενωση Νεολαίας Αλγερίας.


Χαιρετισμό στο 29ο Φεστιβάλ και τα 35χρονα της ΚΝΕ έχουν στείλει η ΚΝ Σουηδίας και η Σοσιαλιστική Ενωση Νεολαίας Κιμ-ιλ Σουνγκ (ΛΔ Κορέας).

Στις 19/9 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η ΚΝΕ διοργανώνει Διεθνές Σεμινάριο με τη συμμετοχή των ξένων οργανώσεων που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και θέμα: «Η νεολαία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα για μόρφωση, δουλιά και ειρήνη». Ωστόσο και τις υπόλοιπες μέρες του Φεστιβάλ θα υπάρχει πλούσια δραστηριότητα, στο χώρο της Διεθνούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ